Mardin'de kısıtlamasız hafta sonu

Mardin'de kısıtlamasız hafta sonu
Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 'vaka oranı' haritasında sarı kategorideki 'orta riskli' iller arasında yer alan Mardin'de, kısıtlamasız hafta sonunda tarihi mekanlar doldu. Esnaf ve iş insanları "Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam etmeliyiz" uyarısında bulundu.

Mardin'de kısıtlamasız hafta sonu

DHA’nın haberine göre, Sağlık Bakanlığı''nca açıklanan son ''vaka oranı'' haritasında sarı kategorideki ''orta riskli'' iller arasında yer alan ve kontrollü normalleşme döneminde yerli ve yabancı turistlerin sıkça ziyaret ettiği kentlerden biri oldu. Sarı kategoride olması nedeniyle hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı Mardin''de, bu hafta sonu da tarihi mekanlar doldu taştı.



Elazığ, Malatya, Batman, Şanlıurfa, Bingöl ve Diyarbakır gibi çevre illerden ziyarete gelenlerin gözdesi olan Mardin''de en çok Kasımiye Medresesi, Zinciriye Medresesi, Kent Müzesi, Ulu Camisi, Şehidiye Camisi gibi mekanlarda hafta sonunda yoğunluk yaşandı.


‘EVİMİZE EKMEK GÖTÜRMEYE BAŞLADIK’


Binlerce yerli ve yabancı turistin tarihi kente gelmesiyle esnafın yüzü güldü. Mardinli esnaf ve iş insanları turistlerin kentlerini tercih etmelerinde duydukları memnuniyeti dile getirirken, "Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam etmeliyiz" uyarısında bulundu. Pandemi döneminde çok sıkıntılar çektiklerini söyleyen esnaf Ahmet Başçı, "Kontrollü normalleşmeyle birlikte evimize ekmek götürmeye başladık. Turistlerin Mardin''i tercih etmeleri sevindirici bir olay" dedi.

İş insanı Fırat Karataş ise, "Kontrollü normalleşmenin başlamasıyla Mardin''e turist akını oldu. Bu durum esnafın yüzünü güldürdü. Bu sürecin devam etmesi için maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam etmeliyiz" diye konuştu.