Mardin'deki saldırıyla ilgili flaş gelişme!

Mardin'deki saldırıyla ilgili flaş gelişme!
Mardin’in Artuklu ilçesindeki Cevizlik Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği 2 asker ve 1 sivil kadının şehit olduğu saldırıyla ilgili 2 kişi tutuklandı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıda kullanılan bomba yüklü kamyonetin Mazıdağı İlçesi Belediyesi’ne ait olduğunun ve PKK’lıların olay yerinden Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin taşeron aracıyla kaçtıklarının tespit edildiğini açıkladı.

Mardin’in merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizlik Köyü Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda Astsubay Adem Algın ile er Orkun Alparslan şehit olmuş, Rahime Korul isimli sivil ise hayatını kaybetmişti.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan olayla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada olayla ilgili 16 kişinin gözaltına alındığı belirterek, şöyle denildi:

"Mardin İli Artuklu İlçesi, Cevizlik Mahallesi’nde bulunan Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına 9 Temmuz 2016 günü saat 12.40 sıralarında Mazıdağı Belediyesine ait 47 AS 012 plaka sayılı bomba yüklü kamyonun Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığı önünde patlatılması sonucu; karakolda görev yapan 2 askeri personelin ve 1 sivil vatandaşın şehit olması, 24 askeri personelin ve mahallede ikamet eden 14 sivil vatandaşın çeşitli yerlerinden yaralandıkları ve Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığı’nın patlama neticesinde kullanılmayacak derecede hasar gördüğü menfur terör saldırısı ve bu saldırıdan sonra saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin taşeron firmasına ait zirai ilaçlamada kullandıkları 35 END 98 plaka sayılı araç ile olay yerinden kaçtıkları olay ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızda başlatılan soruşturma kapsamında; bahse konu olayları gerçekleştiren örgüt mensupları ile bu örgüt mensuplarının irtibatlı olduğu şahısların yakalanmasına yönelik olarak. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından verilen talimat doğrultusunda; Mardin İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince 9-10 Temmuz 2016 günü birçok adreste eş zamanlı operasyon yapılmış, yapılım operasyon kapsamında; E.K., İ.A., H.F., Y.A., M.S.K., R.V., S.V., S.V., D.V., M.Ş.A., R.Ş., B.T., U.K., A.D., C.Ö. ve M.K., isimli şüpheliler olmak üzere, toplam; 16 şüpheli yakalanıp, Cumhuriyet Başsavcılığımız kararı ile gözaltına alınmıştır."

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Açıklamada, 12 Temmuz günü şüphelilerin Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildiğini belirtilerek, "Bunlardan 10 şüpheli, ’Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan, tutuklanmaları istemiyle; Mardin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmiş, 6 şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılmışlardır. Mardin Sulh Ceza Hakimliği’nce yapılan sorgulama sonucunda; B.T. ve A.D. isimli 2 şüpheli silahlı terör örgütüne üye olma suçundan tutuklanmalarına Y.A., E.K., M.S.K., M.Ş.A. isimli 4 şüphelinin adli kontrol altına alınmalarına ve H.F. C.Ö. İ.A. R.Ş isimli 4 şüphelinin serbest bırakılmasına karar verilmiştir. Firari olan şüpheli veya şüphelilerin yakalanması amacıyla yapılan soruşturma işlemleri halen devam etmektedir. İhtiyaç hasıl olması durumunda soruşturmaların aşaması ile ilgili olarak ayrıca bilgilendirme yapılacağı, kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Tutuklanan A.D,’nin bombalı saldırıda kullanılan kamyonetin şoförü, B.T.’nin ise araçların bırakıldığı otoparkın sorumlusu olduğu öğrenildi.