Facebook'un kurucusu açıkladı: Söylediklerinizi dinledik

Facebook'un kurucusu açıkladı: Söylediklerinizi dinledik
Eski adıyla Facebook yeni adıyla Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, kullanıcılardan gelen yorumları değerlendirdiklerini ve bu doğrultuda Quest içeriğine artık Facebook ile bağlanma zorunluluğunu kaldıracağını açıkladı.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Mark Zucberberg’ün detaylı anlatımıyla gerçekleşen ilk Meta etkinliğinde, Facebook çatısı altında toplanan şirketler yeniden oluşturulmuş ve Facebook, Instagram ve WhatsApp, Meta isimli yeni şirketin himayesine girmişti.

Etkinlikte ilk kez metaverse kavramı ortaya atılmıştı. VR ve AR olarak bildiğimiz sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik kavramlarına normal hayatta alışık olmadığımız için gerçeği yansıtmadığı düşüncesine kapıldık.

Meta’nın amacı metaverse ile kendi gerçekliğini yaratarak sanal gerçeklik ile hayatı birbirine bağlamaktı. Bu doğrultuda yüzlerce şirket ile çeşitli anlaşmalar yapıldı. 

Metaverse’de alışveriş yapabilme, sanat galerini gezebilme, oyun oynayabilme veya işlerimizi oradan yürütebilme potansiyeli oluşmuş oldu. Hatta pandemide geliştirilen yeni sanal ofisler sayesinde birçok şirket toplantılarını yüz yüze değil bu yolla gerçekleştirdi.

Ancak Meta’nın kullanıcılar tarafından sevilmeyen bazı sınırlamaları vardı. Bunların başında da Quest’e bağlanmak için Facebook hesabını kullanmayı zorunlu tutması geliyordu. Bugün ise Mark Zuckerberg, bir süredir kullanıcılara kulak verdiğini ve önümüzdeki aydan itibaren bu zorunluluğun kaldırılacağını söyledi. Meta ise “Siz istediniz, biz de dinledik.” şeklindeki paylaşımında Zuckerberg’ün aşağıdaki açıklamasını paylaştı:

Önümüzdeki aydan itibaren Quest’e giriş yapmak için bir Facebook hesabına ihtiyacınız olmayacak. Bunun yerine VR başlıklarımızla kullanabileceğiniz yeni Meta hesaplarını kullanıma sunuyoruz. Bu, herkese metaverse’e nasıl erişeceği konusunda daha fazla seçenek verecektir.

İlgili Haberler