Son zamanlarda marketlerde 200 TL'yi bulan fiyatlarla dikkat çeken fasulyede durum değişti. Türkiye'nin önemli fasulye üretim merkezlerinden biri olan Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde hasat devam ederken, 10 gün önce kilogramı 70-80 TL arasında olan fasulyenin fiyatı 20 TL’ye kadar düştü.
Markette 200 TL'den satılıyordu: Fiyatı birden 20 TL'ye düştü. Duyan kapış kapış alıyor
Markette 200 TL'yi görmüştü. Yaz mevsiminin vazgeçilmez sebzesi 20 TL'ye kadar düştü.
"NASIL OLDUĞUNU ANLAYAMADIK"
Fasulye tarlasında çalışan işçilerden Gülcan Sülün, fasulye fiyatlarının bu denli düşmesinin kendilerini üzdüğünü ifade etti.
Sülün, "Ağzıkara köyünde fasulye hasadı yapıyoruz. 15 yıldır fasulye ekiyoruz ama fasulyenin 70 TL'den 20 TL'ye nasıl düştüğünü anlamadık. Bizim aldığımız ücret yeterli oluyor ama çiftçinin durumu zor. Sabah saat 06.00’da işe başlıyoruz, akşam 19.00'a kadar çalışıyoruz" dedi.
TAZE FASULYE NASIL TÜKETİLMELİ?
Taze fasulye, hem yemek olarak hem de kavrulmuş haliyle tüketilebilir, bu da onu hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek yapar.
Besin değerlerini en üst düzeyde tutmak için taze fasulye mevsiminde tüketilmelidir. Dondurulmuş fasulyeler, taze olanlara göre besin değerlerini kaybetmiş olabilir.
Tüm sebzelerde olduğu gibi, fasulyeyi tüketmeden önce ilaç kalıntıları ve toprakta bulunabilecek bakterilerden arındırmak önemlidir. Fasulyeyi pişirmeden önce iyice yıkamalı ve yıkama suyuna sirke eklemelisiniz.
Fasulye pişirirken besin değerlerinin kaybolmaması için uzun süre yağda kavrulmamalıdır. Ayrıca, fasulyeleri kontamine etmemek için temiz bir bıçak kullanarak doğramalısınız.