Müsilaj felaketi sonrası bakanların balık yemesi akıllara Çernobil'den sonra çay içen bakanı getirdi

Müsilaj felaketi sonrası bakanların balık yemesi akıllara Çernobil'den sonra çay içen bakanı getirdi
Marmara Denizi’ndeki müsilajın son haftalarda azalmasından sonra Bakanların Marmara’da avlanmış sardalya balıkları yerken çekilmiş görüntüleri akıllara Çernobil faciasının Karadeniz çayı ve fındığına zarar vermediğini ispat için kameralar karşısında içtiği çayla tarihe geçen eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral’ı getirdi…

35 yılda değişen bir şey yok

Son aylarda Marmara Denizi’nin adeta kabusu olan müsilaj felaketinin giderek azalmasından sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Bakanlar denizin temizlendiğini kanıtlamak için Marmara’da avlanmış sardalya balıkları yiyerek basın mensuplarına da ikram etti.

 

 

AKILLARA ESKİ BAKAN CAHİT ARAL GELDİ

Bakanların bu görüntüleri akıllara Çernobil faciasının ardından içtiği çayla tarihe geçen eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral’ı getirdi.

Aral, 1986 yılında Rusya''da meydana gelen dünya tarihinin en büyük nükleer faciasının ardından Karadeniz Bölgesi''nin radyasyondan etkilenmediğini ispatlamak için yaptıklarıyla tarihe geçmiş çay ve fındığın radyasyona maruz kalmadığını ispatlamak için kameralar önünde çay içmişti.

"SORUMLULARIN SORUMSUZLUĞU DEĞİŞMEDİ"

Ekonomist Cüneyt Akman da söz konusu görüntülere sosyal medyadan tepki göstererek "Bakın çayı içiyorum. Radyasyon olsa hiç içer miyim?" yapmıştı, Çernobil sonrası bir bakan. Zaman geçiyor, felaketler değişiyor; sorumluların sorumsuzluğu aynı kalıyor.” İfadelerini kullandı…

İlgili Haberler