Marmaris'te orman yangını söndürülemedi; Belediye Başkanı Oktay'dan gece görüşlü helikopter çağrısı!

Marmaris'te orman yangını söndürülemedi; Belediye Başkanı Oktay'dan gece görüşlü helikopter çağrısı!
Marmaris'te çıkan orman yangınında hava karardığı için alevlere helikopterle müdahaleye son verilmesi üzerine Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Hava kararmadan yapılan havadan müdahale maalesef şu anda yapılmıyor. Tek talebimiz gece görüşlü helikopterlerin acil olarak bölgeye gönderilmesi. Yoksa yine bir felaketle karşı karşıya kalacağız. Yetkililerin bu çağrımızı bir an önce duymasını bekliyoruz” dedi.

Muğla’nın Marmaris’e bağlı Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde dün akşam saatlerinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Rüzgârın etkisiyle hızla büyüyen yangına, helikopterlerin yanı sıra arazözler, iş makineleri ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale edildi. Ancak hava kararınca helikopterli müdahale durduruldu.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, sosyal medya hesabından “Değerli hemşerilerim, Akşam saatlerinde Bördübet mevkiinde orman yangını meydana geldi. Yangına tüm ekipler havadan ve karadan müdahalede bulunuyor. Tek amacımız bir an önce kontrol altına almak. Gelişimeler oldukça size bilgi vermeye devam edeceğiz” notuyla video paylaştı.

Oktay videoda şunları söyledi:

“RÜZGARDAN KAYNAKLI DURUMUMUZ ÇOK DA PARLAK GÖZÜKMÜYOR”

“Bugün 21 Haziran, akşam 19.19 saatlerinde Marmaris’te tekrar bir orman yangını başladı. Maalesef ki, en büyük olumsuzluğumuz şu anda rüzgârın oldukça şiddetli olması. Bütün ekipler, belediye, Orman Müdürlüğü, itfaiye teyakkuz durumunda ama dediğim gibi rüzgârdan kaynaklı durumumuz çok da parlak gözükmüyor.”

“TEK TALEBİMİZ GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLERİN ACİL OLARAK BÖLGEYE GÖNDERİLMESİ”

Oktay daha sonra bir mesaj daha paylaşarak gece görüşlü helikopter talep etti.

Oktay’ın açıklaması şöyle:

“Hava kararmadan yapılan havadan müdahale maalesef şu anda yapılmıyor. Tek talebimiz gece görüşlü helikopterlerin acil olarak bölgeye gönderilmesi. Yoksa yine bir felaketle karşı karşıya kalacağız. Yetkililerin bu çağrımızı bir an önce duymasını bekliyoruz.”

İlgili Haberler