Marmaris'te 5,6 büyüklüğünde deprem

Marmaris'te 5,6 büyüklüğünde deprem
Son dakika haberine göre, Muğla'da hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.6 olarak açıkladı.

Muğla'da deprem

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde yaralı veya can kaybı olup olmadığını henüz bilinmiyor. Depremin Bodrum'da da hissedildiği aktarıldı.

son-dakika-mugla-da-5-2-buyuklugunde-deprem-13370115-986-m.jpg 

AFAD, saat 20.43te merkez üssü Muğla'nın Marmaris ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

KANDİLLİ 5.6 OLARAK AÇIKLADI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin şiddetini 5,6 olarak ölçtü. Kandilli'nin verilerine göre deprem yerin 67 kilometre derinliğinde meydana geldiğini duyurdu.

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Deprem, Muğla haricinde İzmir ve çevre illerde de hissedildi.

son-dakika-mugla-da-5-2-buyuklugunde-deprem-13370115-6079-m.jpg 

 

 

5ef8d89dadcdeb121c7e06d7.jpg

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'ın yaptığı paylaşımda "Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır." ifadeleri yer aldı.

HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, deprem sonrası canlı yayında açıklamalarda bulundu. Gürün, depremde can veya mal kaybının olmadığını belirterek,  "Herhangi bir olumsuzluk yok. Bütün ekiplerimizle görüştüm. Şu anda hiçbir olumsuzluk geliyor. Zaten 5.2 bizim bölgemizin ve Türkiye'mizin ölçüleri içerisinde baktığımızda çok yıkıcı olma ihtimali çok düşük. Ayrıca derinliği de çok fazla. O nedenle hissettik herkes telaşlandı. Belediyemiz dahil tüm muhtarlarımızı aradık. Olumsuz bir durum yok" dedi.

MUĞLA VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Muğla Valisi Orhan Tavlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez üssü Muğla'nın Marmaris ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini hatırlattı.

Vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Tavlı, "Ekiplerimiz şu anda sahada alan taraması yapıyor. Bölgemizde şu ana kadar bize ulaşan bir olumsuzluk yok." diye konuştu.

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, AA muhabirine, "Depremle ilgili şu an bize ulaşan herhangi bir olumsuz durum söz konusu değil." dedi.

Aksoy, depremin merkez üssüne yakın olarak belirtilen ve Marmaris ile Datça arasında kalan Osmaniye Mahallesi'ne hareket etti.

Datça Kaymakamı Mesut Çoban da yer sarsıntısına ilişkin ilçelerinde herhangi bir olumsuzluğun olmadığını bildirdi.

"OLUMSUZ KONU YOK"

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün CNN Türk'e bağlandı. Gürün, "Çok şükür herhangi bir olumsuzluk yok. Zaten 5.2 bizim bölgemizin ve Türkiyemizin ölçülerine baktığımızda yıkıcı olma ihtimali düşük. Herkes telaşlandı. Şu ana kadar belediyemize gelen onlardan gelen olumsuz bir konu yok. Hem mal ve hem can açısından çok şükür. Tabii sallandık." ifadelerini kullandı.