Marmaris'teki orman yangının sebebi Cengiz-Kolin ortaklığı nedeniyle açıklanmıyor. Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş iddia etti

Marmaris'teki orman yangının sebebi Cengiz-Kolin ortaklığı nedeniyle açıklanmıyor. Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş iddia etti
Marmaris'te ormanlık alanda çıkan yangına müdahale 3’üncü günde de sürüyor. Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş yangınların sebebinin enerji nakil hatları olduğunu ancak bunun Cengiz Kolin ortaklığı nedeniyle açıklanmadığını söyledi.

Korkunç iddia

TELE1’de Enver Aysever’e bağlanan Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş çıkan yangınların bir tercih sonucu olduğunu orman köylülerinin yok edildiğini ve yangınların çıkmasındaki en önemli sebebin enerji nakil hatları olduğunu ancak bunun Cengiz – Kolin ortaklığı nedeniyle açıklanmadığını söyledi.

TELE1’de Enver Aysever’in sunduğu Ayrıntılar programına bağlanan Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş Marmaris’teki yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Durmuş yangınla ilgili, “Yaşam alanlarımız ve geleceğimiz birilerinin rantı uğruna yok ediliyor. İçimiz sızlıyor demek ne kadar yerinde olur bilmiyorum ama bu yangınlar bir tercihin sonucudur. 183 yıllık geçmişi olan Orman Genel Müdürlüğü önlem almadan bu yangınlara davetiye çıkartmıştır. Geçen seneki yangından ders almadı. Ders alınmadığı gibi hiç bir önleyici tedbir konusunda da çalışma yapılmadı" dedi.

Şükrü Durmuş  "44 yıllık orman emekçisiyim bu ormanda yapılması gerekenleri çok iyi biliyorum ama ne yazık ki yasal sorumluluğu olan insanların bunu yapmamaları bir cinayettir. Ve ısrarla söylüyorum bu bir tercihtir. İnsanların yüreği yanarken birileri avucunu ovuşturuyor. Bu yangınlar hiç çıkmayabilirdi. Önlem alınabilirdi. Yangında en önemli olay yerinde ve zamanında müdahaledir. Öncelikle müdahale etmesi gerekenler orman köylüleridir. Ama Orman köylüleri yürütülen politikalar nedeniyle artık yoktur. Orman Üretimi tüccara verilmiştir. Orman artık sermayenin rantı uğruna peşkeş çekiliyor” diye konuştu.

“UÇAKLARIN SU ALIP DÖKMESİ 2 SAAT”

THK’nın filosuna eklediği uçaklar hakkında konuşan Durmuş, “Aldıkları 13 tane uçak 3 ton kapasiteli. 4 yıl önce 100 kilo eksik su taşıyor diye THK uçaklarını ihaleye sokmadılar ve atıl kalmasını sağladılar. Ama aldıkları uçakların Dalaman’a gidip dolum yapıp geri buraya gelmesi 2 saati buluyor. Oysa helikopterler defalarca gidip gelebiliyor. Eğer THK elindeki uçakları revize edip bu alanda çalıştırırmış olsaydı çok daha etkili olacaktı ve bu yangınlar yürümeyecekti” ifadelerini kullandı.

“CENGİZ – KOLİN ORTAKLIĞI”

Kundaklama iddialarına cevap veren Durmuş, “Bir sarhoşun aynı anda 4 yerde bulunması mümkün değil. Geçen yıl Manavgat yangınında dediler ki akli dengesi yerinde olmayan vatandaş yangını çıkarttı. O vatandaşa ne oldu dediler yangında yandı dediler. En önemli yangını çıkartabilecek suçular enerji nakil hatlarıdır. Ama hiç konuşmuyorlar. Nedeni şu Cengiz – Kolin ortaklığı. Eğer onlar çıkarttı deselerdi çok büyük tazminat ödeyeceklerdi” dedi.

İlgili Haberler