Şahan Gökbakar Marmaris'te yangının çıktığı bu koyu unutma. Yaz bittikten sonra inşaata başlayacaklar

Şahan Gökbakar Marmaris'te yangının çıktığı bu koyu unutma. Yaz bittikten sonra inşaata başlayacaklar
Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, çıkan orman yangınlarında sosyal medyada oynadığı aktif rolle gündeme geliyor. Müdahale edilmeyen yangınlar, ülkenin akciğerlerini kora çevirirken yanan koylarda inşaat yapılacağı fikri ise tepkilere neden oluyor.

Yaz aylarının gelmesiyle beraber ormanlardaki yangınların sayısı artmaya başladı. Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, çıkan orman yangınları sürecinde sosyal medya hesaplarını aktif bir şekilde kullanmış ve yaptığı yayınlarla kamuoyunu bilgilendirmeye çalışmıştı. Gökbakar, mart ayında çıkan yangınlar için de yetkililere uyarıda bulunmuş, tweet atmıştı; ancak orman yangınlarına müdahale edilmemişti. Yangın söndürme uçaklarının akıbetini aylar öncesinden bakanlığa hatırlatan ve soran Gökbakar, Twitter hesabından duruma tepki göstermişti.

Muğla Marmaris’te çıkan yangınla ilgili Gökbakar’ın ‘uçaklar nerede?’ diye sorduğu paylaşım sonrası Süleyman Soylu yaptığı paylaşımda Gökbakar için “sosyal medya şeytanı” ifadelerini kullanarak, Gökbakar''ı ''şeytan'' ilan etmişti.

''OTEL YAPILIR'' İDDİALARI

Türkiye''deki yanan ormanların bilançosu ise oldukça ağır.

Geçmiş örnekler, yanan koylara ''otel yapılır'' iddialarını güçlendirirken, müdahale edilmediği için yanan ormanların yerine ise villa yapılacağı, imara açılacağı ya da maden aranacağı ihtimalleri üzerinde duruluyor.

İlgili Haberler