Mars’ın arkasında saklanıyor. Ünlü fizik doktoru son durumunu açıkladı. Sır perdesi aralandı

Mars’ın arkasında saklanıyor. Ünlü fizik doktoru son durumunu açıkladı. Sır perdesi aralandı
İrlanda'daki Gözlemevi ve Planetaryumu'ndan Dr. Apostolos Christou, Mars’ın arkasında saklanan 1998 VF31 asteroidinin, Ay’ın kardeşi olduğunu iddia etti.

Space Mag Türkiye’de yer alan habere göre Mars’ın arka tarafından bulunan asteroid ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

Theia, Mars kadar büyük eski bir gezegen… Tam 4.5 milyar yıl önce Dünya'ya çarpar ve paramparça olur. Dağılan bazı parçalar Dünya'nın etrafında birleşir ve Ay'ı oluşturur.

Buraya kadar tamam… Ancak İrlanda'daki Gözlemevi ve Planetaryumu'ndan Dr.  Apostolos Christou'nun yeni bir iddiası var. Söz konusu iddia şu şekilde: 

"Mars'ın arka tarafında, ilk olarak 22 yıl önce keşfedilen bir asteroit var. İsmi (101429) 1998 VF31. O asteroit, Ay'ın kayıp kardeşi olabilir."

Dr. Christou'ya göre, Theia enkazının bir kısmı Ay'ı oluştururken, bir kısmı da Mars'ın etrafındaki asteroiti oluşturdu.

“AY İLE BENZERLİK GÖSTERİYOR”

İngiliz Times gazetesine konuşan Christou iddiasını şöyle savunuyor:

"Yaptığımız görüngeçizimsel analize göre, kimyasal özelliklerinden rengine kadar Ay'ın tıpa tıp aynısı. Güneş ışığını nasıl yansıttığına baktık. Asteroitlerin rengi aynıdır. Ancak bunu rengi, ilginçtir ki, Ay'la aynı.

Diğer bir ihtimal şu olabilir. Güneş Sistemi oluşurken, Güneş'in etrafı birbirlerine çarpan ya da teğet geçen objelerle doluydu. Büyük asteroitler, gezegenlere ve Ay'a çarpıyorlardı. Böyle bir çarpma da yaşanmış olabilir"

THEIA NE DEMEK?

Theia'nın ismi, Yunan mitolojisindeki Ay Tanrıçası Selene'nin annesinin isminden gelmektedir. Theia teorik olarak genç Dünya ile çarpışarak günümüz Dünyası ile Ay'ı oluşturduğu için bu şekilde isimlendirilmiştir.

Kaynak: Space Mag Türkiye