Mars'ın ulusal marşı bile hazır! Önce 110 insan gidecek. Sonrası müthiş

Mars'ın ulusal marşı bile hazır! Önce 110 insan gidecek. Sonrası müthiş
Opera sanatçısı Oscar Castellino, Mars Society’nin görevlendirmesiyle Mars ulusal marşını hazırladı.

NTV'nin haberine göre, insanoğlu Ay'a ayak bastığından beri yeni hedefi Mars. Kızıl Gezegen olarak da anılan Mars'a henüz ayak basamadık. Ama şimdiden gezegeni kolonileştirmek için onlarca proje mevcut.  

Özellikle Elon Musk ve sahibi olduğu özel uzay şirketi SpaceX ile NASA'nın Mars'ta yaşam için yaptıkları çalışmalar sıkça gündeme geliyor.  

Opera sanatçısı Oscar Castellino, Mars  Society’nin görevlendirmesiyle Mars ulusal marşını hazırladı.  Bu yaz özellikle üç ülkenin Mars misyonları nedeniyle marş yeniden gündemde.  

"Hayal etmeye cesaret edin, çabalamaya cesaret edin. Bu çölü canlandırın"  sözlerinin yer aldığı marşı hazırlayan sanatçı marşın yüzlerce yıl boyunca söylenmesini ve geleceğin insanlarına ilham ve umut vermesini istiyor. 

Bilim insanları Mars'ın kolonileştirilmesindeki ilk adımın 2030'lu yıllarda gerçekleşmesini bekliyor. Peki Mars'ta koloni kurabilmek için en az kaç insana ihtiyaç var?  

MARS'TA KOLONİ KURABİLMEK İÇİN EN AZ KAÇ İNSANA İHTİYAÇ VAR?  

Bordeaux Ulusal Politeknik  Enstitüsü'nden Jean-Marc Salotti tarafından yayınlanan makaleye göre Mars'ta kendi kendine yetebilen bir uygarlık kurabilmemiz için en az 110 insanı Dünya'dan Mars'a göndermemiz gerekiyor. 

Geçtiğimiz günlerde Mars'ta bir koloni kurmak için 'Gezegenlerarası Taşıma Sistemi' kurulması gerektiğinin altını çizen Musk, insanları bu projeye çekmek adına istenilen ücretin de düşürülmesi gerektiğini belirtmişti.  

Şu an sahip olunan uzay seyahati teknoloji ile bir insanı Mars'a göndermenin maliyetinin 10 milyar dolar olduğunun altını çizen Musk, Kızıl Gezegen'de bir koloni kurmak için kendi kendisine yeten bir medeniyet kurulmasının zorunluluğunu dile getirmişti.

1-20200826150337.jpg2-20200826150337.jpg3-20200826150337.jpg4-646.jpg5-364.jpg