Mars’ta insan kafatasından ev bulundu. Kapı girişi bile vardı. NASA’nın çektiği fotoğraflar UFO avcılarını bile dehşete düşürdü

Mars’ta insan kafatasından ev bulundu. Kapı girişi bile vardı. NASA’nın çektiği fotoğraflar UFO avcılarını bile dehşete düşürdü
Bilim dünyasında her geçen gün yeni bir heyecan veren gelişme yaşanırken, NASA’nın paylaştığı fotoğrafta insan yüzünü andıran küçük bir yapı olduğu öne sürüldü. Fotoğrafta bahsi geçen kayanın geniş alınlı bir kişiye benzediği ve göz oyuntusuna sahip olduğu ifade edildi. Ayrıca kulağın bulunması gereken yerde de hafif oyuntular da olduğu belirtildi.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, Mars hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Daha önceki yıllarda yapılan açıklamalarda Kızıl Gezegen’de uzaylıların olduğu ileri sürülürken yeni bir heyecan veren iddia ortaya atıldı. NASA’nın çektiği fotoğrafta insan yüzünü andıran küçük bir yapı olduğu öne sürüldü.

Ayrıca NASA’nın çektiği fotoğrafın sol üst köşesindeki kayalık alan bazı kesim tarafından kusursuz bir insan kafatasına benzetildi. Fotoğrafta bahsi geçen kayanın geniş alınlı bir kişiye benzediği ve göz oyuntusuna sahip olduğu ifade edildi. Ayrıca kulağın bulunması gereken yerde de hafif oyuntular olduğu belirtildi. Uzaylılarla ilgili tuhaf iddialarıyla gündeme gelen Scott Waring söz konusu iddianın da sahibi. Waring, son derece spekülatif keşfini UFO Sightings Daily sitesinden duyurdu.

Söz konusu haberde Scott Waring şu ifadelere yer verdi:

“Mars’ta bir yüz buldum ama bunun çenesinde bir kapı aralığı bulunuyor. Yüz insan yüzüyle bir miktar benzer fakat burun, tek burun deliğiyle daha küçük ve kulaklae çok daha büyük. Esas fotoğraf Gigapan’la çekilmiş ve Mars’ı olduğu gibi görmek için onu orijinal rengine döndürdüm.

NASA sık sık fotoğrafların altına onların yanlış renklere yerleştirildiğini söylüyor. Neden? Hiçbir zaman açıklamıyorlar.

Bu insanlara kızıl gezegenin kırmızımsı kahverengi görünümünde olduğu hissini veriyor. Bu yüz 1 metre genişliğinde ve kapı onun dörtte biri kadar.

Onu yaratan ve içinde yaşayan yaratıklar küçüktü ama belirgin biçimde çok zekiydi. Filmlerin gösterdiği gibi büyük insan yiyen yaratıklara benziyor gibi görünmüyorlar değil mi?”

Fakat Mars’ta uzaylılar olduğunu en ateşli biçimde düşünenler için bile bu sadece Kızıl Gezegen’in yüzeyinde bulunan bir kaya parçası gibi görünüyor.

NASA’DAN AÇIKLAMA GECİKMEDİ

Öte yandan NASA yaptığı açıklamada, “Pareidolia insanların bulutlarda, kaya oluşumlarında ya da alakasız nesnelerde ya da verilerde tanınabilir şekiller gördüğü psikolojik bir durum. Bunun dünyada ve uzayda pek çok örneği var” ifadelerin kullanmıştı.

488711-866519891.jpg