Mars'ta yaşam için geri sayım başladı: Bilim insanları resmen duyurdu: İşte ihtiyaç olan tek madde

Mars'ta yaşam için geri sayım başladı: Bilim insanları resmen duyurdu: İşte ihtiyaç olan tek madde
Singapur Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, bilim insanlarının Mars’ta böceklerle medeniyet kurabileceği duyuruldu.

Bilim insanları, Mars’ta yaşamın nasıl kurulabileceğine yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Mars toprağında mineraller olduğunu belirten bilim insanları, Dünya’da Mars’a götürülecek böceklerle, medeniyet kurulabileceğini söylüyor.

ÖZEL EKİPMAN AÇIKLAMASI 

Singapur Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi'nden araştırmacılar, ilk Mars yerleşimcilerinin bu maddeyi yüzey toprağıyla birleştirerek, özel ekipman olmaksızın yeni malzemeler üretebileceğini dile getirdi.

Araştırmaya göre Mars’ta kullanılacak kitin, böceklerden elde edilebilir. Yüksek protein içeren böceklerin, mürettebatın beslenme düzeninde de yer alabileceği düşünülüyor. 

TEORİLERİNİ TEST ETTİLER

Bilim insanları teorilerini test etmek için, karidesten yapılmış organik bir polimer olan kitosan ve Mars toprağının özelliklerini taklit edecek şekilde tasarlanmış bir minerali birleştirdi. 

Elde ettikleri malzemeyi kullanan araştırmacılar, bir İngiliz anahtarı ve (Mars’ta kurulabilecek) bir yerleşim modeli oluşturdu. Bunun sonucunda söz konusu malzemenin temel alet yapımında ve sert barınakların hızlı inşasında kullanılabileceği görüldü.

Kaynak: İndependent Türkçe- CNN