Maske fiyatlarında büyük artış!

Maske fiyatlarında büyük artış!
Tüm dünyada korku yaratan coronavirüs salgını sonrası yoğun talep gören maskeler Türkiye'de de fahiş fiyatlarla satılmaya başlandı. Vatandaşlar artan fiyatlara büyük tepki gösterdi.

En son komşu ülkeler İran ve Irak’ta görülen coronavirüs salgını Türkiye’de de dikkatle takip edilmeye devam ediliyor. Salgına önlem olarak düşünülen maskelere de vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

FİYATLARDA BÜYÜK ARTIŞ

Birkaç hafta öncesine uygun fiyatlara tüketiciye sunulan filtreli maskelerin fiyatları da hızlıca yükseldi. Özellikle internetten satışlarda aynı ürünün farklı sitelerde, birbirinden çok farklı fiyatlarla sunulması dikkat çekiyor.

İnternette ‘virüse karşı korumalı’ olarak ilan edilen bir adet filtreli maskeyi 9 liraya satan da var, 160 liraya satan da. Tek kullanımlık maskelerin fiyatlarında da artış gözlemleniyor. ‘Bir adet’ tek kullanımlık cerrahi maskeyi 4 liraya satan da var, 17 liraya satan da.

Öte yandan virüs korkusu yaşayan vatandaşların hijyen pazarına yönelik rağbeti de arttı. Antibakteriyel ıslak mendil ve sabun, dezenfektan, kolonya gibi ürünler de yok satıyor. Uzmanlar da el temizliği konusunda vatandaşları uyarıyor.

AYNI ÜRÜN FARKLI FİYAT

Bir e-ticaret sitesinde iki ayrı mağaza aynı markanın aynı model maskesini satıyor. Ürünü tek tek satanda fiyat 160 TL. 10’lu pakette 2499 liraya satanda ise tek fiyat yaklaşık 250 liraya geliyor.

FIRSATÇILARA BÜYÜK TEPKİ

Artan maske fiyatlarına sosyal medyadan da büyük tepki var. Vatandaşlar yükselen fiyatlara isyan ederken, fırsatçılara izin verilmemesi gerektiğini belirtiyor.

İşte o tepkilerden bazıları: