Maske krizine çözüm bulundu

Maske krizine çözüm bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ile maske satışının yasaklanması sonrası ortaya çıkan krize çözüm bulundu. Alınan karar ile maske dağıtımı eczaneler üzerinden yapılacak.

İstanbul'da ücretsiz maske dağıtımına formül bulundu. İstanbul Eczacı Odası, Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği'nin yaptığı görüşmelerden sonuç çıktı. Buna göre; maske dağıtımının en hızlı ve güvenli şekilde eczaneler üzerinden yapılmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 6 Nisan’da corona virüsüne karşı alınan tedbirleri açıklarken, parayla maske satışının yasaklandığını açıklamıştı. Erdoğan, “Salgın bitine kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stoğumuz vardır” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar yerleri ve marketler gibi halkın toplu olarak bulunduğu mekanlarda maske takılmasını zorunlu hale getirdiklerini de duyurmuştu.

Fakat bu gelişmenin ardından vatandaşların maskeye erişimlerinde ciddi sıkıntılar baş gösterdi. PTT ve e-devlet üzerinden yapılan başvurular kısa süre içinde sonuçlanmıyor ve insanlar bu nedenle maske bulmakta güçlük çekiyor.