Maske Sivaslıyı bir başka koruyor

Maske Sivaslıyı bir başka koruyor
Sivas'ta sıfırın altında 17 dereceye kadar düşen soğuk hava insanları etkiliyor. Ancak korona virüs tedbirleri kapsamında takılan maskeler, kış ayında Sivas halkını soğuktan da koruyor

Kentte, yeni tip korona virüs önlemleri kapsamında geçen yıl nisan ayında açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirilmişti. Soğuk havanın etkisini göstermeye başlamasıyla maske kullanımı da arttı. Gece saatlerinde sıfırın altında eksi 20 derece, sabah saatlerinde ise sıfırın altında 17 derecelere kadar düşen hava sıcaklıkları kentte yaşayan vatandaşlara maske kullanımını alışkanlık haline getirdi. Başlangıçta korona virüsten korunmak için maske taktıklarını belirten vatandaşlar önceki kışlarda ağız ve burunlarını üşütmemek için atkı taktıklarını ancak bu yıl maskenin de aynı işlevi gördüğünü söyledi.
Maskenin gripten de koruduğunu söyleyen Hacı Doğan (60), "Ben şu an hiç grip olan birini göremiyorum. Demek ki maskenin birçok faydası var. Sadece koronavirüsten değil normal griplerden de koruyor. Sivas gibi bir yer için çok güzel. Dikkat ettiğim kadarıyla Sivas’ta yüzde 95 maske takılıyordu diye düşünüyorum ama şimdi soğuk havanın da etkisiyle bu yüzde yüz olmuştur" dedi.


'MASKE HEM SOĞUKTAN HEM DE VİRÜSTEN KORUYOR'

Maskenin bu yıl soğuğa da yaradığını söyleyen Firdevs Gülbeniz da "Maskenin çok işe yaradığını düşünüyorum. Normal zamanda da Sivas’ta bu mevsimlerde virüs olmasa dahi maske benzeri şeyler takıyoruz. Bu yüzden avantajları da oldu maskelerin. Maske bizleri hem soğuktan hem de virüsten koruyor" diye konuştu.