Maske takmayı reddeden yönetmen festivalden kovuldu

Maske takmayı reddeden yönetmen festivalden kovuldu
Yönetmen Eugene Green, Atarrabi Mikelats filmiyle katıldığı San Sebatian Film Festivali'nden maske takmayı reddettiği için atıldı.

18 Eylül'de başlayan San Sebastian Film Festivali, olaylı bir şekilde devam ediyor. Festival ekibinden gelen açıklamaya göre, Fransız kökenli Amerikalı yönetmen Eugene Green, corona virüs nedeniyle takılması zorunlu olan maskeleri festival süresince takmayı reddetti. Bunun üzerine yetkililer Green'i festivalden kovmak durumunda kaldı.

 

La Sapienza, La Monde Vivant, En Attendant Les Barbares gibi yapımların yönetmen koltuğuna oturan Fransız yönetmen Eugene Green, San Sebastian Film Festivali'nden güvenlik gerekçesiyle atıldı.

Beyazperde'nin haberine göre; Atarrabi & Mikelats filmiyle festivale katılan yönetmen, açıklamalara göre corona virüs tedbirleri kapsamında takılması zorunlu olan maskeleri takmayı reddetti.Bunun üzerine yetkililer Green'i festivelden atmak zorunda kaldı.

141094-5f6ef8e6621ee.jpg

San Sebastian Film Festivali'nden şu resmi açıklama geldi: "Yönetmen Eugene Green'e festival ekibi beş kez maske takmasını ve maskeyi doğru şekilde takmasını talep etti. Sonunda yönetmenin iş birliğine gitmeyi reddetmesi nedeniyle festival yönetimi sinemayı terk etmesini söyledi. İki Basque polisi ona şikayetin işleme alınacağını ve bunun için para cezası alabileceğini bildirdi."

Corona virüs tedbirleri alınarak dünya çapında birçok festival fiziki şartlarda gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Ülkemizde de son olarak Ankara Film Festivali'nin fiziki olarak düzenlenmesi sağlanmıştı. Ancak Adana Film Festivali, Ayvalık Film Festivali, Engelsiz Filmler Festivali gibi festivaller online olarak düzenleniyor. İspanya'nın San Sebastian şehrinde gerçekleştirilen San Sebastian Film Festivali, 26 Eylül'e kadar devam edecek.