Maskenin önemi: Takarsanız böyle, takmazsanız böyle olur

Maskenin önemi: Takarsanız böyle, takmazsanız böyle olur
Vatandaşlar, “Maske takmak hangi durumda ne oranda koruma sağlıyor? Ve bulaş riskini hangi durumda ne oranda azaltıyor?” sorularını yanıt ararken, Kardiyoloji Profesörü Bengi Başer, sosyal medya paylaşımında maske takmanın önemini gözler önüne serdi.

Dünyanın birçok ülkesinde market ve toplu alanlarda maske takmanın zorunluluğu getirilmişti.

Hazırlanan grafiklerle, bilimsel çalışmalar ve açıklamalar maske kullanmanın yeni tip korona virüs hastalığının hem kendileri hem de toplum için ne denli büyük bir önem arz ettiği belirtiliyor.

Hazırlanan grafiklerle, korona virüse yakalanan bir kişiyle yakın temas edildiğinde maske takarak bulaşma ihtimalinin yüzde 70, virüs taşıyıcısının maske taktığı durumlarda ise başka kişilere bulaşma ihtimalinin yüzde 5 olduğu gözler önüne serildi.

"MASKE VE FİZİKSEL MESAFE  SAĞLIĞINIZ İÇİN ŞART"

Söz konusu grafiği sosyal medya hesabından paylaşan Kardiyoloji Profesörü Bengi Başer, virüse karşı maske takmanın ve fiziksel mesafenin önemine dikkat çekerek, “Siz maskenizi düzgünce takmış olsanız bile, eğer karşınızdaki korona virüs taşıyan kişi maskesizse, bulaşma riski yüzde 70. Oysa, iki taraf da maskeli olduğunda, bulaşma riski sadece %1,5. Bir de mesafe koyarsanız, yüzde 100 korunursunuz. Yani MASKE ve FİZİKSEL MESAFE sağlığınız için şart” ifadelerini kullandı.

beng.jpg

eyhm78oxgaasoth.jpg