Masterchef, Güneş nasıl yapılır?

Masterchef, Güneş nasıl yapılır?
MasterChef'te dün akşam Mehmet şeften özel bir tarif ekrana geldi. yarışmacılardan sakatat olan beyinden 'Güneş' yapılması istendi.

TV8''in sevilen sevilen yarışma programı  MasterChef Türkiye’de her bölüm farklı bir yemek tarifi dikkat çekiyor. 27 Ekim Salı akşamı oynanan bireysel dokunulmazlık oyununda Mehmet şefin imza tabağı olan “Güneş” tarifi merak uyandırdı. İştah uyandıran görüntüsü ile merak uyandıran bu yemeği sizler de yapmak isterseniz Mehmet şeften özel “Güneş” tarifi, püf noktaları haberimizde. Peki, Mehmet şefin imza tabağı “Güneş” nasıl yapılır?

GEREKLİ MALZEMELER

Beyin mousse:

Beyin

Krema

Taze soğan

Kimyon

Tuz

Un

Yumurta

Panko

Altın tozu

Hollandaise:

Klarifiye edilmiş tereyağı

Yumurta sarısı

Tuz

Limon

Kurutulmuş sebzeler:

Kırmızı soğan

Taze soğan

Kırmızı kapya biber

Limon kabuğu

NASIL YAPILIR?

Kuzu beyni, krema, taze soğan, kimyon ve tuzu el blenderi ile homojen bir karışım elde edene kadar çekiniz. Bu karışımı silikon yarım küre şeklindeki kalıplara doldurup -18 derecede dondurunuz. Dondurduğunuz beyin mousse’ları önce un ardından yumurta ve sonrasında panko ile kaplayıp 180 derece derin yağda 4dk kızartınız. Kızaran ürünleri peçete yardımı ile fazla yağını alıp tuz ile lezzetlendirin ve altın tozu ile kaplayın.

Bir sos tenceresinde tereyağını kısık ateşte eritip üzerine çıkan süt tortularını temizleyiniz ve oda sıcaklığına getiriniz. Bir mayonez tenceresinde 1yumurta sarısını köpürene kadar çırpınız ve ardından çırpmaya devam ederek damla damla akacak şekilde tereyağını ekleyiniz mayonez kıvamı elde edene kadar yağ ekleyin. İstediğiniz kıvama gelince yağ eklemeyin durdurup tuz ve limon suyu ekleyiniz.

Kırmızı soğan, taze soğan, kırmızı kapya biberi ve limon kabuğunu 100 derecede 30 dk pişirin.

Kuruttuğumuz sebzeleri tabağın tabanına yuvarlak şeklinde dizdikten sonra ortasına kızarttığınız beyin mousse’u koyunuz hollandaise sos ile servis ediniz