MasterChef Kahramanmaraş usulü Pazı Sarma nasıl yapılır. Pazı Sarma nasıl yapılır.  Pazı Sarması tarifi ve malzemeleri

MasterChef Kahramanmaraş usulü Pazı Sarma nasıl yapılır. Pazı Sarma nasıl yapılır.  Pazı Sarması tarifi ve malzemeleri
TV 8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye yarışmasında dünün menüsünde Kahramanmaraş usulü Pazı Sarması aldı. Pazı Sarmasının nasıl yapıldığı ise yarışmanın sıkı takipçileri tarafından sorgulanmaya başladı. Peki, MasterChef 2020’de bu akşam ekrana gelen Pazı Sarması nasıl yapılır? Pazı Sarması malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde…

MasterChef Türkiye’de yapılan Kahramanmaraş usulü Pazı Sarması nasıl yapılır? ? Pazı Sarması malzemeleri nelerdir? 

KAHRAMANMARAŞ USULÜ PAZI SARMA MALZEMELER

1 kg pazı

İç harcı için

2 su bar dagı pirinç

1 su bardağı zeytin yağ

1 tane kurusoğan

1 tane yeşil biber

1 tane kapya biber

1 tane domates

3 diş sarımsak

Yarım demet maydanoz

1,5 yemek kaşı biber salçası

1 tatlı kaşı somak ekşisi

Baharatlar

Karabiber

1 tatlı kaşığı kuru reyhan

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı pul biber

İsteğe göre tuz

KAHRAMANMARAŞ USULÜ PAZI SARMA YAPILIŞI

Önce pirinçleri sıcak suyla üstünü bastıracak şekilde ıslayıp demlenmeye bırakalım.

Pirinçler demlenirken yağda soğan ve diğer malzemeleri de küçük küçük doğrayıp salçasını da katalım pirinçleri yıkayıp katalım

Bir su bardağı su ekleyip sumak ekşimizde ekleyip bütün baharatları da ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.

Ocaktan alıp maydanoz ekleyelim.

Pazılarımızı tek tek açıp içine iç harçtan bırakıp şekildeki gibi saralım sarmış olduğumuz pazılarımızı tencere sırasıyla dizelim

Ayrı bir yerde bir tatlı kaşı sumak ekşisi bir çay kaşı tuz üç dört bardak suyla üstünü basacak şekilde sosunu hazırlayıp pazılarımızın üzerine dökelim.

Su pazılarımızın üstüne bastıktan sonra sarma taşımız varsa sarma taşını bırakıp yoksa bir tabakla kapatalım.

Pazılarımızın suyu kaynayınca altını kısalım İsteye göre on 15 dakika daha pişirelim

(Kaynak: nefisyemektarifleri.com)