MasterChef'in Valilikten para alıp program yaptığı ortaya çıktı

MasterChef'in Valilikten para alıp program yaptığı ortaya çıktı
Kilis’te çekimleri yapılan ve TV8 ekranlarında 9 Aralık perşembe günü yayımlanacak MasterChef Türkiye'de "Yok artık " denilecek olay yaşandı. MasterChef Türkiye ekibinin Kilis Valiliği'nden para aldıktan sonra program yaptığı ortaya çıktı.

Parayı veren valilik görüntüleri kendi yayınladı. Kilis Yeniçağ Temsilcisi Lokman Happani bildiriyor

Lokman HAPPANİ/YENİÇAĞ/KİLİS 

Kilis''in Canbolat Paşa Konağı, MasterChef Türkiye yarışmacılarına ev sahipliği yaptı. Daha önce çekilmesi gereken program iddialara göre, 100 bin TL farktan dolayı gerçekleşmedi. Kilis Valiliği ve Kilis Belediyesi şehirlerinin tanıtımına katkıda bulunmak için MasterChef Türkiye yemek yapma yarışmasına sponsor olmak istedi.

Valilik ve belediye ile çekim ekibinin yetkilisi bir araya geldi. Yetkili masraflar için 500 bin TL talep etti. Valilik ve belediye ise 400 bin TL ödeyebileceklerini ifade etti.  Ekip yetkilisi ise 500 bin TL''de ısrar edince 100 bin TL''lik farktan dolayı taraftar anlaşamadan ayrıldı.

Bir süre sonra hangi ilde çekim yapacağını araştıran MasterChef Türkiye yöneticisinin telefonu bir kez daha çaldı. İddialara göre, "500 bin TL''yi veriyoruz. Çekimleri Kilis''te yapın" denildi. Aradaki 100 bin TL''yi ise bir işadamının ödediği ileri sürüldü.

500 bin TL''yi alan MasterChef Türkiye ekibi dün çekimleri tarihi Canbolat Paşa Konağı''nda gerçekleştirdi. 
Yemeklere not verecek isimler arasında işinsanı Necmettin Şekeroğlu ve "Biri Bizim" yemek kitabının yazarı Tuncay Belgin''in de olduğu belirtildi.

Kilis valisi Recep Soytürk''e Mehmet, Danilo ve Somer şef tarafından MasterChef tablosu hediye edildi. Vali Recep Soytürk de , Kilis''in gastronomi tanıtımına büyük katkı sağlayacak Masterchef programının ünlü şeflerine çeşitli hediyeler verdi.

Bu hediyeleşme olayı Kilis Valiliğin sosyal medya hesabından "Valimiz Sayın Recep Soytürk, çekimleri İlimizde yapılarak Kilis''in gastronomi tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan TV 8 in sevilen yemek yarışması Masterchef programının ünlü şefleriyle bir araya gelerek hediye takdim etti" şeklinde paylaşıldı.

30 Kasım günü MasterChef Türkiye Görüntü Yönetmeni Ömer Pala, Kilis Valisi Recep Soytürk ve Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan ile biraraya geldiği öğrenildi.

Çekimlerin bitmesinin ardından yarışmacılar ve diğer TV ekibi uçakla İstanbul''a döndü. Malzemeler ise TIR''a yüklendi. 

 

 

İlgili Haberler