Vişneli köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Vişneli köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MasterChef Vişneli köfte tarifi izleyicileri ve mutfak severlerin ilgisini çekmeyi başardı. Birbirinden iddialı yarışmacıların yer aldığı MasterChef'in 13 Ağustos Perşembe akşamı yayınlanan bölümünde şefler yarışmacılardan Vişneli köfte yapmalarını istedi. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışmada yarışmacılar zaman zaman zor anlar yaşadı. Peki, MasterChef Vişnenli köfte nasıl yapılır?

Tv8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef’te Vişneli köfte tarifi geceye damgasını vurdu. Vişneli köfte yapılışı yarışmacıları zorlarken ekran başındaki izleyiciler de bu lezzetli tarifi merak edip araştırmaya başladı. Somer, Mehmet ve Danilo Şef sunuculuğunda gerçekleşen yarışmada zorlu dakikalar yaşandı. İşte MasterChef Vişneli köfte tarifi ve yapılışı...

VİŞNELİ KÖFTE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 kg vişne

750 gr köftelik kıyma

1 tatlı kaşığı tuz

30 gr tereyağı

3 soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 limonun suyu

Yarım tatlı kaşığı tuz

3~4 ince pide ekmek

1 demet maydanoz

Karabiber

Kırmızıbiber

Yenibahar

VİŞNELİ KÖFTE NASIL YAPILIR?

Vişneli köfte yapılışı için; vişnelerin yarısının çekirdeklerini çıkarın. Çekirdekli vişneleri kevgirde ezerek suyunu çıkarın. Yoğurma kabına kıyma, tuz, karabiber ve yenibaharı alıp yoğurun.

Kıymadan ufak parçalar kopararak misket büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlayın. Tencereye suyu alın ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyerek kaynatın.

Köfteleri kaynayan suya ekleyip bir taşım kaynatın. Pişen köfteleri bir kaba alın. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Halka doğradığınız soğanları ekleyin.

Soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar soteleyin. Domates salçasını ilave edip 1-2 dakika pişirin. Köfteleri ve baharatları ekleyin.

Vişne suyunu ve limon suyunu ilave edin. Orta ateşte 30 dakika pişirin. Çekirdeksiz vişneleri ekleyin ve 10 dakika pişirin. Etin suyu koyulaşana kadar pişirin.

Pideleri baklava dilimi şeklinde kesin. Servis tabağına birbirlerinin üzerine gelecek şekilde yerleştirin. Vişneli köfteleri pidelerin üzerine alın. Maydanozla süsleyip servis yapın.