Mavi gözlüler için makyaj önerileri

Mavi gözlüler için makyaj önerileri
Mavi gözler için makyajda hangi trendleri tercih ediyorsunuz? Mavi gözler için makyaj, mavi gözlü kadınların en büyük soru işaretlerinden biri. Gözleri belirginleştiren makyaj, makyajın en zor kısımlarından biri. Mavi gözleriniz için makyaj önerilerine ihtiyacınız varsa sizin için mavi gözler için makyaj tüyolarını derledik.

1.EYELİNER

Siyah eyeliner, soluk gözlerde kötü bir görünüm oluşturduğu için siyah eyeliner yerine koyu gri veya lacivert tonlarını tercih edebilirsiniz. Bu uygulama sonucunda her iki ton da gözlerinizde hoş bir çerçeve etkisi yaratacak ve mavi tonunun belirgin ve canlı görünmesine yardımcı olacaktır.

 

Mavi gözler zaten oldukça çekici ve etkileyici olduğu için çok fazla değişik renklerle karmaşa yaratmaya gerek yok. Bu nedenle ya mavi göz ile kontrast oluşturacak turuncular, altınlar kullanabilir, ya da tamamlayıcı maviler, lilalar kullanabilirsiniz. Çok koyu renklerden kaçınmanızı öneririz eyeliner için siyah yerine lacivert eyeliner denerseniz daha çarpıcı bir sonuç elde edebilirsiniz.

 

2.MASKARA SEÇİMİ

Göz kapağınıza uygulayacağınız siyah eyeliner, gözlerinizde boğucu bir görünüme yol açabilirken, kirpiklerinize birkaç kat uygulayacağınız siyah maskara, gözlerinize daha canlı bir görünüm kazandıracaktır.

 

3.MAVİ GÖZLÜLER İÇİN UYGUN FAR RENKLERİ

Turuncu ve mavi, zıt renkler olduğu için, mavi göz makyajına en çok pembe, şeftali, yavruağzı gibi turuncu tonlarını yakışıyor. Romantik ve fresh bir görünüm için bu tonları tercih edebilirsiniz. Özellikle çukur gözlere sahipsen açık renkleri kullanabilir gözlerini daha dışa çıkık gösterebilirsiniz.

4. HANGİ RUJ?

Eğer göz makyajınız iddialıysa dudaklarınızda daha doğal tonları seçebilirsiniz. Bu yüzden dumanlı göz makyajı için, şeftali ve nude tonlarında ruj seçmenizi öneriyoruz. Ancak eğer mavi göze sade makyaj tercih ettiyseniz, dudaklarınızı da öne çıkarabilirsiniz. Fazla parlak ve göz alıcı olmayan, koyu kırmızı, mat rujlar görünümüne canlılık katmak için uygun olacaktır.