Mayıs ayında satılmıştı... Temsa'da işten çıkarmalar başlıyor

Mayıs ayında satılmıştı... Temsa'da işten çıkarmalar başlıyor
Adana’da 555 bin metrekarelik fabrikada otobüs üretimi yapan Temsa’da bu sabah 30 işçinin işten çıkarıldıkları gerekçesiyle fabrikaya alınmadığı öğrenildi. Sabancı Holding’in Mayıs ayında satışını gerçekleştirdiği Temsa’nın yeni sahibi büyüme sözü vermişti.

Adana’da bulunan yerli otobüs üreticisi Temsa, Sabancı Holding tarafından Mayıs ayında İsviçre merkezli True Value Capital Partners'a satılmıştı.

Bin 500’den fazla çalışanı bulunan Temsa’da satışın ardından ilk işçi kıyımı bu sabah yaşandı. Her gün olduğu gibi çalışmak üzere fabrikaya gelen 30 işçinin, işten çıkarıldıkları söylenerek üretim hattına alınmadığı öğrenildi.

Yerli ve yabancı onlarca şirketin Temsa için haciz kararı aldırdığı iddia edilieken, True Value Capital Partners’in alacaklı olan bankalara borç yapılandırma konusunda rest çektiği konuşuluyor.

Temsa fabrikası kapanırsa 20 bin kişinin mağdur olacağı belirtiliyor.

BÜYÜME SÖZÜ VERMİŞTİ

Mayıs ayındaki satış işlemlerinin tamamlamasının ardından TEMSA’nın Adana’daki fabrikasını ziyaret eden İsviçre merkezli True Value Capital Partners’in sahibi Evren Ünver, TEMSA çalışanlarına yaptığı konuşmasında yeni bir büyüme dönemini başlatacaklarını söylemişti.

TEMSA CEO’su Hasan Yıldırım da “Kurucumuz Sabancı ailesine, tüm holding yöneticilerine ve çalışma arkadaşlarımıza bugünkü TEMSA’yı yarattıkları için teşekkürü bir borç biliriz. Şimdi sıra yarının TEMSA’sını yaratmakta. Bu yolculukta bayrak artık yeni yatırımcımız True Value Capital Partners’da. Yeni yatırımcımız ile heyecan verici yolda kol kola yürümek için sabırsızlanıyoruz" demişti.

1968 yılında kurulan ve 1987'den beri Adana'da bulunan 510 bin metrekarelik üretim tesisinde faaliyetleri sürdüren Temsa, yılda 10 binin üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretiyor.