Mbaye Diagne, Al Nassr'da

Mbaye Diagne, Al Nassr'da
Galatasaray’da Diagne’nin Suudi Arabistan kulübü Al Nassr’a transferinde sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Senegalli forvet için bir süredir Sarı-Kırmızılılar ile temaslarını sürdüren Al Nassr’ın temsilcilerinin 14 milyon Avro bonservis bedeline el sıkıştığı kaydedildi. İki kulüp arasında ödeme planı ve bazı detayların görüşüldüğü, Diagne’nin satışının bu hafta içinde resmileşeceği öğrenildi. Galatasaray’ın geçen sezonun devre arasında 13 milyon Avro ödeyerek Kasımpaşa’dan transfer ettiği Diagne, gol kralı olmuştu. UEFA ile imzaladığı Finansal Fair Play anlaşması gereği sattığı kadar oyuncu alabilen Sarı-Kırmızılılar, Diagne’nin Al Nassr’a gitmesinin ardından elde edeceği parayla orta saha ve forvet transferlerini gerçekleştirecek.

MİTROĞLU ZİRVESİ

Sarı-Kırmızılıların, Marsilya’dan 1.5 yıllığına kiraladığı Kostas Mitroglou’nun geleceği Avusturya kampında çizeceği performansla netleşecek. İstanbul’da başlayan yeni sezon hazırlıklarının ilk gününden bu yana takımla birlikte çalışan 31 yaşındaki oyuncunun teknik heyetin yakın takibinde olduğu belirtildi. Galatasaray’ın forvet transferinde istediği isimleri kadrosuna katabilmesi halinde Mitroglou ile yolların ayrılma ihtimali gündeme gelecek. Yabancı futbolcu kontenjanında sınırda olan Sarı-Kırmızılılar, Yunan golcünün bir başka ekiple anlaşması halinde ayrılığa izin vereceği kaydedildi. Mitroglou’na geçen hafta Yunanistan ekibi Olympiakos talip olmuş ancak tecrübeli futbolcu 1 milyon Avro’luk teklifi kabul etmemişti.

ŞAŞ - DAVALA SAHADA

Yeni sezona Avusturya’nın Innsbruck bölgesinde hazırlanan Galatasaray dün taktik antrenman yaptı. Çift kale maçta antrenör Ümit Davala ile Hasan Şaş da oynadı. Davala sağ açık, Şaş ön libero olarak görev yaptı. Hasan Şaş, Donk ile girdiği mücadelede kısa süreli sakatlık yaşadı. Taktik antrenmanında Nagatomo güzel bir gol atıp sevinç yaşarken, Babel penaltı kaçırdı.