MEB'den 'velilere para cezası' açıklaması

MEB'den 'velilere para cezası' açıklaması
Milli Eğitim Bakanlığı, 'devamsız öğrencilerin velilerine para cezası verileceği' yönündeki haberlere ilişkin bir açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı, medyada yer alan 'devamsız öğrencilerin velilerine para cezası verileceği' haberlerine ilişkin bir açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, konuyla ilgili bilgilendirme yapılması gereğinin doğduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Söz konusu düzenleme İlköğretim ve Eğitim Kanunu'nun 55'nci maddesinde yer almaktadır. Bakanlığımız tarafından İl Milli Eğitim müdürlüklerine gönderilen yeni bir yazı bulunmamaktadır. Habere konu alan yazı, bazı İl Milli Eğitim müdürlükleri tarafından hatırlatma amacıyla yerel düzeyde paylaşılmıştır." ifadelerine yer verildi.

KANUNDA ÖZÜRSÜZ DEVAMSIZLIĞA CEZAİ YAPTIRIMI BULUNUYOR

İlköğretim ve Eğitim Kanunu'nun 55'inci maddesine göre, öğrencilere okul idaresince verilen bir yıl içerisindeki maksimum 15 günlük izin veya hastalık, deprem, sel gibi afetler haricinde; çocuğunu okula göndermeyen, verilen izin müddetini geçiren, geç nakil yaptıran, okul çevresi dışına çıkarak izini kaybettiren, çocuğunun devamsızlık durumunu özürsüz olarak zamanında okula bildirmeyen velilere cezai yaptırım uygulanabiliyor.