MEB'den yeni dershane kararı

MEB'den yeni dershane kararı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda özel öğretim kurumları sadece bir bilim dalında hizmet verebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca, Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle yeni açılacak özel öğretim kursları, sadece bir bilim grubunda hizmet verebilecek. Mevcut özel öğretim kursları ise 1 Temmuz 2018'e kadar, kurumlarını bir bilim grubunda faaliyet göstermeye uygun hale getirecek. Kurum açma izni bir bilim grubuna uygun olarak yeniden düzenlenmemiş olanlar hakkında sürekli kapatma işlemi uygulanacak.

Bakanlık 18 Eylül 2015’te yayımladığı özel öğretim kurumlarıyla ilgili genelgede bu merkezlerde en fazla üç bilim grubunda kurs açılmasına izin vermişti. Şubat 2016’da ise Danıştay bu maddeyi iptal edince, MEB özel öğretim kurslarında ‘bilim grubu’ yani açılacak ders sayısını beşe çıkarmıştı.

5 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile ‘bilim grubu’ sayısı bire düşürülmüş oldu. Böylece özel öğretim kursları, daha önce Talim Terbiye Kurulu tarafından Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya ve felsefe olmak üzere belirlenen sekiz bilim grubundan sadece birini seçerek ders verebilecek.