Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılıyor

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılıyor
İstanbul'da Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu için açılış tarihi belli oldu. Peki Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun açılış tarihini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattının açılış tarihini açıkladı.

Peki Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattı ne zaman açılacak?

İBB Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattının, 28 Ekim saat 12.00'ten itibaren İstanbulluların hizmetine açacağını açıkladı. İlk 2 gün ücretsiz hizmet verilecek hatta, günde 352 sefer yapılacağı ve diğer toplu ulaşım araçlarıyla da entegrasyonu bulunan hattın, tek yönde saatte 70 bin İstanbulluya hizmet verebileceği ifade edildi.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kabataş Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu'nun ilk etabı olan M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattının, 28 Ekim saat 12.00'den itibaren İstanbulluların hizmetine açılacağı açıkladı. Yaklaşık 3 milyona yakın İstanbullunun yaşadığı 6 ilçeyi birbirine bağlayan hat, 18 kilometre uzunluğunda ve 15 istasyondan oluşuyor.

İLK 2 GÜN ÜCRETSİZ OLACAK

İBB'den yapılan açıklamada, "Avrupa Yakası'nın ilk sürücüsüz metrosu olan Mecidiyeköy Mahmutbey metrosunda, her istasyonda bir amir; her araçta ise sürücüsüz metro acil müdahale personelleri hazır bulunacak. Toplam 80 trenle hizmet verecek hat, tek seferde 2 bin 160 yolcu taşıma kapasitesi ile dünyada 1. sırada yer alıyor. Mecidiyeköy Mahmutbey Hattı, açıldığı ilk iki gün boyunca (28-29 Ekim) ücretsiz hizmet verecek" denildi.