Meclis tasarruf dinlemedi!

Meclis tasarruf dinlemedi!
Yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle kamuda tasarruf tedbirleri Meclis'i teğet geçti. TBMM'nin kırmızı olan halılarının turkuaza çevrilmesine tepki gösteren CHP'li Sertel, “Kağıt yokluğundan hastaya rapor veremiyorsunuz ama halılar değişiyor" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, tasarruf tedbirlerinin artırılacağının açıklandığı bu günlerde TBMM'deki kırmızı halıların turkuaza çevrildiğini söyledi.

‘İSRAFIN DANİSKASI'

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kağıt olmaması nedeniyle hastaların raporlarının basılmadığını belirten Sertel, 1 Ekim'de açılacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin halılarının değiştirilmesine tepki gösterdi. CHP'li Sertel şöyle konuştu:

“Kağıt yokluğu nedeniyle hastanelerde hastaya rapor veremiyorsunuz, Meclis'te güzelim kırmızı halıları turkuaz halılar ile değiştiriyorsunuz. Nerde tasarruf tedbirleri? Neden halılar değişiyor?”

hali.jpg

Sertel yaptığı açıklamada, ekonomi koşullarının en küçük esnaftan sanayiciye kadar herkesi etkilediğini belirterek, bu dönemde halıların söküp yenisini sermenin israfın daniskası olduğunu belirterek, “Hani kamu tasarruf edecekti? Hani devlet har vurup harman savurmayacaktı” dedi.

İlgili Haberler