Meclis TV'den Kılıçdaroğlu'na sansür

Meclis TV'den Kılıçdaroğlu'na sansür
Meclis TV partisinin grup toplantısında konuşmak üzere kürsüye gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını yarıda kesti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun gündeminde İstanbul’daki olası bir deprem için toplanan 36 milyar dolar paranın akıbeti ile IMF tarafından hazırlatıldığını savunduğu ‘yeni ekonomi programı’ vardı.

TBMM TV YAYINI KESTİ!

Her siyasi partinin grup toplantısını canlı yayınlayan TBMM TV ise saat 13:30 sıralarında başlayan CHP grup toplantısı canlı yayınını başladıktan yaklaşık 25 dakika sonra kesti.

Bir süre Meclis’teki kütüphane tanıtımını ekrana getiren TBMM TV daha sonra Meclis’teki oturuma döndü. Kısa süreliğine Meclis Başkanı Mustafa Şentop’ın açış konuşmasını yayımlayan kanal, buradaki oturum sona ermesine rağmen CHP grup salonuna yayın için dönüş yapmadı.

TBMM TV’nin dünkü Meclis açılış törenine ait görüntüleri ekrana taşıdığı görüldü.

MECLİS TV'DEN AÇIKLAMA

Meclis TV'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, yayının kesilmediği, Meclis TV'nun kanun gereği başka bir yayına geçtiği bildirildi.

Kılıçdaroğlu'nun Meclis toplantısını Salı günü değil, Çarşamba günü saat 13:30 başladığı, yayın kanunu gereğince saat 14:00'da genel kurul ile ilgili haberlere yer verildiği bildirildi.

Konuya ilişkin Yeniçağ'a yapılan açıklamada CHP Grup Toplantısı yayının internet üzerinden devam ettirildiği ve yayının tamamının CHP'ye teslim edildiği ifade edildi.

İlgili Haberler