Meclis'te Andımız gerginliği

Meclis'te Andımız gerginliği
HDP’li Fatma Kurtulan’ın skandal "Andımız" çıkışı Meclis’i karıştırdı. Kurtulan’ın açıklamalarına İYİ Parti ve MHP’den tepki gelirken CHP’li Engin Altay, Andımız üzerinden MHP’ye yüklendi.

Erdem AVŞAR / İstanbul

Meclis'teki bütçe görüşmelerinde söz alan HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtalan’ın, Andımız ve Türkçe konuşmaya ilişkin skandal sözleri Meclis’te gerginliğe neden oldu.

HDP’li Kurtalan, “Ne mutlu Türk’üm diyene” demeyi ve Andımız’ı işkence olarak nitelendirdi. Kurtalan, asimilasyon yapıldığını iddia etti ve ana dilde eğitim savunması yaptı.

Kurtalan’ın açıklamalarına İYİ Parti Grup Başkavekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Asimilasyon görmek istiyorsanız, binlerce Müslüman Türk’lerin yüz yılda asimile edildiği Balkanlar’a bakın” ifadelerini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül ise, HDP’li vekilin ifadelerinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Bülbül'ün açıklamalarına CHP Grup Başkanvekili Altay’dan tepki geldi.

Sataşmadan söz alarak Meclis kürsüsüne gelen Altay, “Andımız savunması yapmadan önce ittifak yaptığınız AK Parti ile aranızdaki sorunu çözün” şeklinde konuştu.

MHP’nin daha önce Meclis gündemine gelen “Andımız” ile ilgili yasa tasarısına karşı gösterdiği tutumu hatırlatan Altay, “Gelin bunu bir anlatın önce” dedi.

Altay’ın sözlerinin ardından Meclis’te sesler yükselirken, Meclis Başkanı birleşime on dakika ara verdi.

İlgili Haberler