Meclis'te corona virüs çağrısı: Okullar tatil edilsin

Meclis'te corona virüs çağrısı: Okullar tatil edilsin
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Dünya Sağlık Örgütü'nün küresel salgın olarak güncellediği corona virüs nedeniyle Türkiye'de okulların tatil edilmesi kararının biran önce verilmesi gerektiğini ifade etit.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İtalya'da corona virüsün bu denli etkili olmasının nedenini iptal edilmeyen Venedik Festivali olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'de de okulların tatil edilmesinden başlamak üzere, hatta ve hatta toplu alanlarda bir arada bulunmayı gerektiren birtakım organizasyonların tatil edilmesine kadar, bu konuda hızlıca bir karar vermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Türkkan'ın Meclis Genel Kurulu'ndaki açıklamaları şöyle:

"Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; biraz evvel Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bu “Covid-19” denilen corona virüsünü pandemi ilan etmiş. Yani bunun anlamı şu: “Kontrol edilemeyen salgın bir hastalık” olarak ilan etmiş. İtalya’da bu virüsün bu kadar yayılmasına sebep olarak Venedik Festivali’nin iptal edilmemesi gösteriliyor. Venedik Festivali’nde hiçbir önlem alınmadan çok insanın bir araya gelmesiyle beraber İtalya’da bu virüs çok hızlı yayılmış ve neredeyse Çin’e yakın bir ölüm oranıyla karşı karşıya İtalya; şu anda belki de Çin’den sonra dünyada en tehlikeli bölge.

Böyle sıkıntılı bir süreçte bugüne kadar bu süreci doğru idare eden Sağlık Bakanına buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum: Pandemi virüs ilan edilen bu virüse karşı Türkiye'de de okulların tatil edilmesinden başlamak üzere, hatta ve hatta toplu alanlarda bir arada bulunmayı gerektiren birtakım organizasyonların tatil edilmesine kadar, bu konuda hızlıca bir karar vermesi gerekiyor. Zira, bu iş hakikaten bizim tahmin ettiğimizden… (mikrofon kapandı)

İlk başta benim de çok inanmadığım, ilk etapta çok ciddiye almadığımız “Ya, bu neticede bir virüs, çabucak geçer.” dediğimiz bir virüs bizim tahminimizden çok daha fazla salgın hâle geldi. Bu konunun dikkate alınmasını… Buradan, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, bütün devlet erkânını bu konuda bir kez daha düşünmeye davet ediyorum."