Mecliste "dilenci vekil" tartışması: Vatandaş için dağıtılan korona yardımından almışlar

Mecliste "dilenci vekil" tartışması: Vatandaş için dağıtılan korona yardımından almışlar
Korona virüsün en ağır vurduğu ülkelerden İtalya'da vatandaş için dağıtılan yardımlardan 5 milletvekilinin de aldığı ortaya çıktı. Meclisi karıştıran iddiaların ardından vekillerin istifası istendi. Gazeteler olayı "Dilenci vekil" başlığı ile gördü.

İtalya’da hükümetin, Covid-19 tedbirlerinden zarar gören vatandaşlara destek amacıyla verdiği 600 ve 1000 euro’luk yardımlardan beş milletvekilinin de faydalandığı ortaya çıktı. La Repubblica gazetesinin ortaya çıkardığı skandala karışan milletvekillerinin isimleri, gizlilik kanunları gereği açıklanmadı.

Ancak beş vekilden üçünün muhalefetteki Lig (Lega) Partisi’nden, diğer ikisinin de iktidardaki 5 Yıldız Hareketi ve Yaşayan İtalya (Italia Viva) partilerinden olduğu belirtildi. Milletvekillerinin yanı sıra 2 bin kadar yerel yönetim yetkilisinin de Covid-19 yardımlarından faydalandığı iddia edildi.

Koalisyon hükümetinde yer alan 5 Yıldız Hareketi’nden Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, "Kurnazlık yapan zavallılar" diye nitelediği bu milletvekillerini ortaya çıkarak istifa etmeye çağırdı. 5 Yıldız’ın eski siyasi lideri de olan Luigi Di Maio, "Belli ki yaklaşık 13 bin euro’luk aylık maaşları, faydalandıkları tüm ek hak ve ayrıcalıklar onlara yetmiyordu! Utanç verici. Gerçek bir ahlaksızlık." diye tepki gösterdi. 

‘DİLENCİ VEKİLLER‘

La Repubblica’nın dün ortaya çıkardığı skandal, bugünkü ulusal gazetelerin birçoğunda manşetlerde yer aldı. Il Giornale gazetesi "İkramiye skandalı. Dilenci milletvekilleri", Il Tempo "Kovun onları" manşetiyle çıktı.