Meclis'te FETÖ'nün siyasi ayağı tartışması

Meclis'te FETÖ'nün siyasi ayağı tartışması
FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmaları Meclis Genel Kurulun'da yine tartışma konusu oldu. AKP'li Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun çıkışına İYİ Parti ve CHP'den "Hodri meydan" cevabı geldi.

Meclis Genel Kurulu'ndan AKP, İYİ Parti ve CHP arasında "FETÖ'nün siyasi ayağı" tartışması yaşandı.

AKP'li Akbaşoğlu, "FETÖ'nün siyasi ayağını her an, herkesle, her zeminde, her şekilde konuşmaya hodri meydan diyoruz" sözlerine İYİ Parti ve CHP'den "Gerçekten 'hodri meydan' diyorsanız işte Meclis, buyurun beraber tartışalım" cevabı geldi.

"HODRİ MEYDAN DİYORUZ"

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "FETÖ'nün siyasi ayağının gündeme getirilmesiyle ilgili her gündem kabulümüzdür ve sonuna kadar buna hodri meydan deriz. FETÖ'nün siyasi ayağını her an, herkesle, her zeminde, her şekilde konuşmaya hodri meydan diyoruz" ifadesini kullandı.

Bunun üzerine grup başkanvekilleri arasında "FETÖ'nün siyasi ayağı" tartışması yaşandı.

"ÖNERGENİZE 'EVET' OYU VERECEĞİZ"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "FETÖ'nün siyasi ayağının her zeminde, her ortam tartışılmasıyla alakalı gerçekten 'hodri meydan' diyorsanız işte Meclis, buyurun beraber tartışalım" karşılığını verdi.

Akbaşoğlu'na, "Hodri meydan demek yerine bu konuda bir araştırma önergesi vermeleri" önerisinde bulunan Dervişoğlu, "İYİ Parti Grubu olarak FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılması önergenize 'evet' oyu vereceğimizi ilan ediyorum. Ayrıca ikide bir bu konuyu 'hodri meydan' gerekçesi yapmamızın bir anlamı yok. Hiç olmazsa dışarıda kalan unsurlar tespit edilsin arzusu taşıyoruz. Aksi halde bu durum sizin partinizin üzerinde kara bir gölge olarak duruyor" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özel, CHP'nin, daha önce FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılması için verdiği önergenin reddedildiğini hatırlatarak, "Yeniden önerge verdik, 'Biz onlarla birlikte oy vermeyiz.' dediniz. Biz de durduk." dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dervişoğlu'nun teklifine aynen katıldıklarını belirten Özel, şöyle konuştu:

"Yarın sabah, FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılmasıyla ilgili önergenizi getirirsiniz. Yarın burada 139 milletvekili çift elimizle destek veririz, iki el kaldırırız. 'Hodri meydan' diyorsan lafının arkasında duracaksın. 'Her zeminde' dediysen en meşru zemin burası. Milletten yetkiyi alıp 'Her zeminde.' deyip ondan sonra 'Mecliste olmasın.' demek kadar gudubet, şaşırtıcı, karşısındakinin aklıyla alay eden bir yaklaşım olamaz. Hemen yarın grup önerinizi bekliyoruz."