AKP'li ve CHP'li vekiller Meclis'te birbirine girdi

AKP'li ve CHP'li vekiller Meclis'te birbirine girdi
CHP'nin Meclis’e sunduğu tütün üreticilerinin sorunları hakkında araştırma önergesi AKP ve MHP oyları ile reddedildi. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin konuya ilişkin AKP'lilere sert çıktığı konuşma sonrasında verilen arada CHP ve AKP'li milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.

Meclis'te gerginlik. Önerge reddedildi AKP'li ve CHP'li vekiller birbirine girdi

Tütün satışına yetki belgesi zorunluluğu 1 Temmuz’da yürürlüğe girdi. Buna karşılık tütün üreticileri, Adıyaman, Diyarbakır ve Malatya''da protestolar düzenlemişti. Meclis’te CHP grubu, tütün üreticilerinin sorunları hakkında araştırma önergesi verdi. Tütün üreticilerini korumayı hedefleyen önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

“TÜTÜN ÜRETİCİLERİ İKTİDAR ELİYLE YİNE CEZALANDIRILDI”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, reddedilen önerge için “Yüz binlerce ailenin tek geçim kaynağı yerli tütüne avantaj sağlayacak ve üreticiyi koruyacak yasal çalışmaların yapılması amacıyla komisyon kurulması talebimiz AKP ve MHP oylarıyla reddedildi! Uluslararası tekeller kazandı, tütün üreticileri iktidar eliyle yine cezalandırıldı” dedi.

ÇÖZÜM İSTEYEN CHP’Lİ TUTDERE KÜRSÜYÜ TERK ETMEDİ

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ise genel kuruldaki konuşmasında, “Bu insanları sokağa döken, sizin beceriksizliğiniz, zulüm yasanızdır” ifadelerini kullandı.

“Üreticiler şu anda diken üstünde.” diyen Abdurrahman Tutdere, “İnsanlar ekmeği için bu Parlamentoda gelecek kararı bekliyor. O insanların sesini duymak zorundasınız. İktidar olan AK Parti duymak zorunda. Bu insanların talebinin üstünü kapatamazsınız. Birtakım istinatlarla, iftiralarla bu haklı mücadeleyi gerçekten gölgeleyemezsiniz” ifadelerini kullandı.

KONUŞMASINA MÜDAHALE ETTİ

Tutdere''nin konuşmasına müdahale eden AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, “Başkanım, kürsüyü işgal ediyor” dedi.

Konuşmasına devam eden Tutdere, “Çözüm bekliyoruz, çözüm. Bugün bu torbayı getirin, hep beraber bu zülüm yasasını bir erteleyelim, sonra oturalım, bunun taraflarıyla beraber konuşalım, birlikte bir çözüm bulalım, çözüm. Siz çözümsüzlüğü dayatıyorsunuz. Hapis cezası getirmekle çözümsüzlüğü dayatıyorsunuz. Bunu kabul etmiyoruz. Bunu kabul etmiyoruz, bunu reddediyoruz Başkanım. Türkiye Büyük Millet Meclisi milletin Meclisiyse bu sorunu çözmek zorunda, bu sorunu çözmek zorunda. İlla Adıyaman’da, Malatya’da milletin eline kelepçe vurup cezaevine mi atsınlar? Siz onu mu bekliyorsunuz? “ ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı “Son kez ikaz ediyorum. Evet, hassasiyetiniz anlıyoruz ama diğer siyasi parti gruplarını da bir dinleyelim, lütfen” diyerek Tutdere’yi konuşmasını bitirmesi için uyardı.

Tutdere’nin konuşmasını sürdürmesi üzerine Meclis Başkanı devreye girerek birleşime 10 dakika ara verdiğini söyledi.

VERİLEN ARA SIRASINDA GERGİNLİK

Verilen ara sırasında da Tutdere, kürsüde kalmaya devam etti. CHP’li bazı milletvekilleri de Tutdere''ye destek verdi. Bu sırada AKP ve CHP milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik milletvekillerinin cep telefonu kamerasına yansıdı.

MHP, CHP’NİN ÖNERGESİNİ REDDETSE DE DÜZENLEME İSTİYOR

Diğer yandan MHP grubu da tütün yasasıyla ilgili düzenleme talep edenler arasında bulunuyor. MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu önceki gün TBMM''de yaptığı konuşmasında, “Çiftçilerimiz devletimizden Tütün Yasası’yla ilgili düzenlemeyi tekrar gözden geçirmesini ve bu konuda bölge halkıyla istişare yapılmasını ve çiftçilerimizin mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini çiftçilerimiz adına talep etmekteyiz” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler