Meclis'te kavga: AKP'li ve CHP'li vekiller birbirine girdi!

Meclis'te kavga: AKP'li ve CHP'li vekiller birbirine girdi!
TBMM Genel Kurulu'nda yumruklar konuştu CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un konuşmalarına AKP'li vekiller tepki gösterdi. Gerginliğin artması ile AKP'li ve CHP'li vekiller birbirine girdi. Olayın ardından Yeniçağ'a konuşan CHP'li Bayraktutan saldırının planlı ve organize olduğunu ifade etti.

TBMM Genel Kurulunda CHP'nin grup önerisi görüşülürken milletvekilleri arasında kavga çıktı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, öneri üzerinde yaptığı konuşmada, Orta Doğu'da yaşanan savaşların sorumlusunun ABD olduğunu söyledi. 

AKP milletvekilleri, bugün düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştiri ve suçlamalarda bulunan Özkoç'a laf atarak ve sıraların kapaklarına vurarak tepki gösterdi. 

Konuşmasını sürdürmeye çalışan Özkoç'a protesto devam ederken TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç birleşime ara verdi.

10 dakika ara verilmesinin ardından sözlü tartışma devam etti. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesi ile Meclis'te yumruklar konuştu. AKP'li ve CHP'li vekiller arasında arbede çıktı.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, milletvekillerini yatıştırmak için çaba harcadı. Milletvekilleri arasında bir süre de sözlü tartışma yaşandıktan sonra ortam sakinleşti.

"ORGANİZE VE PLANLI BİR SALDIRI"

Saldırının ardından olaya karışan vekillerden CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Yeniçağ'a yaptığı açıklamada olayın organize ve planlı bir saldırı olduğunu savundu.

Bayraktutan, "Sabahki hakaretin ardından Engin Bey toplantısını yaptı. Aynı lisanla cevap verdi. O cevabı kabul edemediler. Gayet planlı bir olay. Kılıçdaroğlu'na hakaret olunca bir şey yok ama Beyefendi'ye bir şey söylendiğinde ortalık ayağa kaldırılıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Engin Bey konuşmasını yapıyorken saldırı gerçekleştirdiler ama kendisinde bir şey yok, sağlığı yerinde. Çok ciddi bir saldırıydı ama bertaraf edildi. Engin Bey'de yanımda gayet iyi" ifadelerini kullandı. 

ENGİN ÖZKOÇ'A SORUŞTURMA

Öte yandan Meclis'teki kavga haberlerinin gündeme geldiği sıralarda Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada Engin Özkoç'a soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, Özkoç’un Twitter hesabından yaptığı paylaşım ve TBMM’deki konuşma içeriğinin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesinde düzenlenen “cumhurbaşkanına hakaret” suçu kapsamında kaldığının değerlendirildiği ve hakkında “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldığı bildirildi.

ÖZKOÇ'TAN İLK AÇIKLAMA: 'MİLYONLARIN SESİYİM'

Meclis'teki saldırı sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP'li Özkoç; 'Ben bir kişinin değil, milyonların sesiyim... Tehditler, yumruklar bizi yıldıramaz... Biz adalete susamış, demokrasiye inancı tam, Türkleriz... Biz lekesizleriz. Ve mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz!' ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler