Meclis'te yaşanan kavganın ardından CHP ve AKP'den açıklama

Meclis'te yaşanan kavganın ardından CHP ve AKP'den açıklama
TBMM'de yaşanan arbedenin ardından CHP ve AKP'den Meclis'te karşılıklı açıklamalar geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te bu tür arbedelerin son bulmasını istedi. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise "Hiçbir şey yokmuş gibi davranamayız" dedi.

Meclis'te yaşanan yumruklaşmanın ardından CHP ve AKP'den açıklama geldi.

Verilen aradan sonra Genel Kurul, çalışmalarına devam etti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Genel Kurul'da yer almaması ve konuşmasının yarım kalması nedeniyle, CHP Grup önerisi üzerinde Grup Başkanvekili Engin Altay konuştu.

Altay, Suriye'de, İdlib'de art arda aldıkları acı haberlerin, Mehmetçikle ilgili gelecek kaygısının, ister istemez kaygıya, gerginlik ortamına yol açtığını söyledi.

Meclis'te bu tür arbedelerin son bulmasını isteyen Altay, bunların vatandaş nezdinde hiçbir siyasi partiye artı getirmeyeceğini, Meclis'in itibarına halel getireceğini ifade ederek, "Bir şekilde ağızdan sözler çıktıktan sonra sözün esiri oluruz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın dün başlattığı, bugün süren, aslında hiç olmaması gereken, yakışmayan sözler sarf edilebiliyor. Askerimiz orada savaşırken bizim burada böyle davranmamızın kimseye hayrı yok. Sinirlerimizi törpüleyeyim, Genel Kurul'un çalışmalarına devamı gereklidir" değerlendirmesinde bulundu.

"HİÇBİR ŞEY YOKMUŞ GİBİ DAVRANAMAYIZ"

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise "Biraz önce yaşadığımız olaylardan sonra hiçbir şey yokmuş gibi davranamayız. Hepimizin üzgün olduğunu biliyorum. Herkes derinden üzülüyor. Bunlara imkan vermemek lazım. Kelimelerle ifade etmek kolay ama eyleme dönüştürmek lazım" dedi.

Zengin, bazı şeylerin liderler arasında konuşulduğunu vurgulayarak, bir ülkenin cumhurbaşkanına ahlaken, edeben, hukuken, anayasal olarak söylenecek şeyler olduğunu, bu sınırları geçmemek gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin, tarihin en zor günlerinden geçtiğini dile getiren Zengin, "En çok birliğe, beraberliğe ihtiyacımız olan zamandayız. İtiraza, eleştiriye, yöntem farklılığına evet ama usul, edep dahilinde. Herkes ağzından çıkana dikkat etmeli" diye konuştu.

İlgili Haberler