Meclis'te tansiyon yükseldi: Soylu ve AKP’li Alpay Özalan, Özgür Özel’in üzerine yürüdü

Meclis'te tansiyon yükseldi: Soylu ve AKP’li Alpay Özalan, Özgür Özel’in üzerine yürüdü
Meclis Genel Kurulu’nda devam eden İçişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde milletvekilleri arasında yumruklaşmaya varan kavga yaşandı. CHP'li Özgür Özel, Bakan Süleyman Soylu'nun bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmaya verdiği yanıtta, "kendini alkışlatma çakallığına kapılmayı" ifadelerini kullandı. Bu sözlerin ardından AKP'li Alpay Özalan ve locadan çıkan Soylu, Özel'in üzerine yürüdü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi''ndeki (TBMM) 2022 bütçe görüşmeleri İçişleri Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bütçeleri hakkında yapılan tartışmalarla sürüyor.

Görüşmelerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''nun hakaretleri sonrası CHP''li ve AKP''li vekiller arasında gerginlik yaşanmıştı. Kavganın yankıları devam ederken; Soylu, akşam saatlerinde yürütme adına kürsüye çıktı.

Kürsüde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu ülkede Kürt düşmanlığı yoktur. Bu ülkede kimin paravanı olarak bildiğimiz bir PKK düşmanlığı vardır. Kürtler Aleviler bu ülkenin asli unsurlardır. İstismarı gazi meclis altında kabul etmeyeceğiz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''nun konuşmalarından satır başları şöyle:

- Türkiye dört bir yanda terörle mücadele ediyor, bir tek cümle sarf etmediniz.

- Bu ülkede evlatlarımız bizim için şehit gazi oldu. Bir tekinsiz onlara rahmetle şükranla başladınız mı?

- Vallahi billahi size devlete iftira ettirmem.

- Patlasanız da çatlasanız da mahallelerde metruk bina bırakmayacağız.

- Sİzin genel başkanınız benim arkadaşlarıma iftira etti. ''108 bylockcu vekil var'' dedi. Milletvekillerini açıklamayan namerttir.

- Türkiye''deki terörist sayısı 160''ın altına düştü. Diyarbakır analarının ahı sizi bitirecek.

- CHP, Tezkereye hayır dediniz, bunu bir bedel olarak taşıyacaksınız.

- Uyuşturucuyla mücadelede kimseye teslim olmadık. Artık uluslararası birçok operasyonu gerçekleştiren ve yüzünün akıyla çıkan bir Türkiye var.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''nun açıklamalarının ardından oturuma ara verildi.

MECLİS''TE KAVGA ÇIKTI

TBMM Genel Kurulu''nda ara sonrası söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel''in ''şehitleri alkışlatıyormuş gibi kendini alkışlatma çakallığına kapılmayın'' ifadelerinin üzerine AKP''li Alpay Özalan, Özgür Özel''in üzerine yürüdü. Meclis Başkanvekili Sadi Süreyya Bilgiç, Özel''den sözünü geri almasını istedi.

Özel, sözünü geri almayınca oturuma ara verilirken CHP''li ve AKP''liler arasında gerginlik yaşandı.

Soylu da locadan çıkarak Özgür Özel''in üzerine yürüdü. O anlarda Soylu''nun, Özel''e hakaret ederek "lan şerefsiz" dediği duyuldu. Özel''in korumaya çalışan CHP''li vekillerle AKP''li vekiller gerginlik büyüdü. AKP''li Özalan''ın, CHP''li vekillere yumruklar savurduğu görüldü. 

"ŞAHSIMA HAKARET EDEN ÖZGÜR ÖZEL''İ MAHKEMEYE VERECEĞİM"

Tekrar kürsüye çıkan Soylu "Şahsıma hakaret eden Özgür Özel''i mahkemeye vereceğim" açıklamasını yaptı. Soylu kürsüden ayrılırken "Geliyor gelmekte olan" ifadesini kullandı. 

Özel de Bakan Soylu''ya, "Ben de ona dava açacağım. Çocuklarımızı uzak tutamadığı kimyasallardan kendisini de uzak tutamıyor." sözleri ile karşılık verdi.

İlgili Haberler