Medipol Üniversitesi'nden 'Ankara Garı' açıklaması!

Medipol Üniversitesi'nden 'Ankara Garı' açıklaması!
TCDD Misafirhanesi’nin ardından 1927 yılında yapılan tarihi TCDD Müzesi binasının da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi’ne verildiği ortaya çıkmıştı. Konu hakkında Medipol Üniversitesi'nden açıklama geldi.

1928 yılında yapılan tarihi Ankara Garı Yerleşkesi içerisinde bulunan TCDD misafirhanesinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Ankara Medipol Üniversitesine verildiği basında yer almıştı. Bunun üzerine Medipol Üniversitesi konu hakkında bir açıklama yaparak olayı doğruladı. Yapılan açıklamada, ek bina ve misafirhanenin 29 yıllığına 2 sene önce kiralandığı belirtildi.

Medipol Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"EK BİNA VE MİSAFİRHANE"

Haberlerin bazılarında bahse konu binanın tarihi Ankara Tren Garı ana binasıymış gibi algılanmasına neden olacak fotoğraflar kullanılmıştır. Oysa konunun ana bina ile ilgisi yoktur. Tarihi Ankara Tren Garı ana binası TCDD'nin mülkiyetindedir ve TCDD tarafından kullanılmaya devam edilmektedir.

"ÜNİVERSİTELERE TAHSİSİ YASAL BİR UYGULAMADIR"

Eğitime uygun bina ve arsaların eğitime destek amacıyla üniversitelere tahsisi yasal bir uygulamadır. Bu gibi uygulamaların yakışıksız tanımlamalarla itham edilmesi sadece üniversitemize yönelik bir karalama faaliyeti olmakla kalmaz, aynı zamanda Türkiye'deki birçok üniversiteyi haksız yere töhmet altında bırakır. Nitekim bugüne kadar birçok üniversiteye birçok arsa ve bina tahsis edilmiştir.

"29 YILLIĞINA KİRALANMIŞTIR"

Üniversitemiz bahse konu ek bina ve misafirhaneyi Milli Emlak'tan reel rayiç bedelle 29 yıllığına kiralamış bulunmaktadır. Yani "hibe", "verilme" gibi bir durum söz konusu değildir.

İlgili Haberler