Medipol'e yapılan tahsisler TBMM gündeminde

Medipol'e yapılan tahsisler TBMM gündeminde
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sahibi olduğu Medipol Üniversitesi'nin devletten kiraladığı yerleri TBMM'ye taşıdı.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sahibi olduğu Medipol Üniversitesi'ne devletten yapılan tahsisleri sordu.

Bahşi, önergesinde Bakan Selçuk'a, "Medipol Üniversitesi Devletten kiraladığı yerlerle ilgili kamu bankalarından kredi almış mıdır? Almışsa hangi şartlarda, ne kadar almıştır?" sorusunu yöneltti.

Bahşi'nin önergesi şu şekilde;

Bilindiği gibi Türkiye Eğitim, Sağlık ve Araştırma Vakfı (TESA) tarafından 2009 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi, 2018 tarihinde de Türkiye Eğitim, Sağlık, Bilim ve Araştırma Vakfı (TEBA) tarafından Ankara Medipol Üniversitesi kurulmuştur.

Üniversite kurulur kurulmaz Mayıs 2009’da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ‘kamu yararına dönük’ eğitim hizmetlerinde kullanılması koşuluyla Maliye Bakanlığı’na devredilen TEKEL’in Unkapanı’nda bulunan binası üniversiteye 49 yıllığına tahsis edilmiş, 2010’da ise Beykoz Kavacık’ta bulunan yaklaşık 220 bin metrekarelik arazinin imar planları değiştirilerek Medipol Üniversitesi’ne tahsisi yapılmıştır.

Haziran 2018 de ise tarihi Ankara Tren Garı kampüsü içerinde yer alan TCDD Misafirhanesi ve TCDD Müzesi Ankara Medipol Üniversitesi’ne 30 yıllığına tahsis edilmiştir. Ayrıca yeni kampüs alanı olarak Atatürk Orman Çiftliği arazisi içerisindeki 555 bin karelik alan kiralanmıştır.

Buna göre

1.Hangi vakıf üniversitelerine bina ve arazi tahsisi yapılmıştır?

2. Bugüne kadar TEBA vakfına ne kadar kamuya ait arazi tahsisi yapılmıştır?

3. Bugüne kadar Medipol Üniversitesine tahsis edilen kamu arsa ve binalarının değeri ne kadardır?

4. Medipol Üniversitesi Devletten kiraladığı yerlerle ilgili kamu bankalarından kredi almış mıdır? Almışsa hangi şartlarda, ne kadar almıştır?

5.Gar binasından Ankara Adliyesine kadar olan alan da bu üniversiteye tahsis edilecek midir?