Mehmet Ali Erbil'in son sağlık durumu nasıl? 

Mehmet Ali Erbil'in son sağlık durumu nasıl? 
Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil sağlık durumu nasıl? Son durumu ile ilgili bir haber var mı? Çiğdem Tunç Erbil'in gırtlağının delindiğini söyledi. Profesör kardeşi Yeşim Erbil'den açıklama geldi.

Mehmet Ali Erbil'e ne oldu? Mehmet Ali Erbil'in son durumu ne? Ünlü televizyoncunun yoğun bakımda tedavisi sürerken Seren Seregil'den endişelendiren bir mesaj geldi. Serengil Instagram hesabından, "Saat tam 15.00'te Mehmet Ali'ye dualarımızı güzel enerjilerimizi yollayalım mı? Tam 9 dk var" şeklinde bir hikaye paylaştı. Ünlü şovmenin hayranları ise Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumuyla ilgili endişeye kapıldı. Öte yandan eski partneri Çiğdem Tunç Erbil'i ziyaretinin ardından hayranlarını üzen bir açıklama yaptı.

MEHMET ALİ ERBİL'E NE OLDU

Mehmet Ali Erbil'in son sağlık durumuyla ilgili en önemli bilgileri doktor kardeşi Yeşim Erbil verdi: "Hepinize iyi günler. Dualarınızı eksik etmeyin.  Biz bekliyoruz ve dua ediyoruz. Beş hafta önce anlık değişiklikler bizi çok sevindiriyor veya üzüyordu. Bu süreç hepimize sabretmenin ne kadar önemli olduğunu öğretti. Her sabah yoğun bakım sorumlusu arkadaşımla telefonla konuşup akabinde önce Sezin ve aile bireylerine bilgi vermek, her sabah farklı ve güzel haberleri duymayı beklemek hepimiz için çok zor. Bazen olumlu, bazen olumsuz küçük değişiklikler oluyor. Artık bu sürecin uzun olacağı belli. Solunum cihazından ayrılmadı. Temel anlamda akciğer ve böbreklerle ilgili hasarlar var, ama onu zorlayan akciğer. Haydi abicim, sıkı sıkı tut şu uzatılan ipi, hepimiz seni bekliyoruz, seviyoruz ve dua ediyoruz." dedi.

MEHMET ALİ ERBİL'İN GIRTLAĞI DELİNDİ

Mehmet Ali Erbil’in 37 gündür entübe olarak uyutulduğu için artık ağır tahriş olan boğazına delik açılarak solunum desteği verildiği öğrenildi.

Bugün eski partneri ve kadim dostu Mehmet Ali Erbil’i ziyaret giden Çiğdem Tunç durumu şöyle özetledi: Bugün tüpü çıkartıp damar yolu açmışlar yani boğazına delik delmişler, 37 gündür entübe uyuduğu için artık ağır tahriş olmuş boğazı..
Fakat akciğer ve böbrekler çöküyormuş... Nakil noktasına geldiğinde ben bu organlarımdan tekini hangisi gerekiyorsa vereceğimi söyledim..
Büyük kızı Sezin’le ve annesiyle ‘İyileşecek ve ayağa kalktığında ben ona Küheylanı sahneye koyacağım, bu defa psikiyatristi oynayacak’ dedim.
Benim ekibim de ona hizmet ordusu olacak dedim…
Ayrıca Mehmet Ali'nin 30 kilograma yakın kilo verdiğini ilk eşi söyledi. Ancak mevcut hastalığı kaçak sendromundan dolayı bunun 18 LT'ye tekabül edeni yıllardır ödemmiş.
Buna inanmak istiyorum böyle olmasını istiyorum. Karabasan bu… Çok çok üzgün ve perişanım…

DOKTOR KARDEŞİ YEŞİM ERBİL'DEN YENİ AÇIKLAMA 

Prof.Dr. Yeşim Erbil kardeşi Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Yeşim Erbil yaptığı açıklamada "Şimdi bizim şuan yaşadığımız süreçte günlük pek değişiklik verebilecek durumda değiliz. Çünkü süre uzuyor uzayacakta, iyileşme yavaş yavaş olacak. Henüz solunum cihazına bağlı. Solunum cihazında ayırabilme çalışmaları ve tedavileri yapılıyor."

"Söyleyen kim bilmiyorum, şimdi yoğun bakımda yatan hastalara bir sürü bir şeyler yapılır idrar sondası gibi. Bizimde hassasiyetimizi onlarında düşünmesi gerekiyor. Zaten ben hekim olarak hem kardeşi olarak yapılabilecek açıklamayı yapıyorum. Yoğun bakımda yatan hastalara kateterler,sondalar yapılır. Bunların detayı paylaşılacak şeylerde değil. " açıklamasında bulundu.
Sorulan sorudan rahatsız olan Yeşim Erbil "Yapılabilir böyle şeyler ben o konuya da girmek istemiyorum. Bu tedavinin bir sürecidir. Yoğun bakımda olan hastalara olan bir şeydir. Bunun gündeme getirilmesi doğru değil." dedi.

İyileşme sürecinin uzayacağını söyleyen Yeşim Erbil " Şuanki durumun üzerine olumsuz bir şey inş eklenmez. İlk haftalarda anlık bir değişimde hepimiz üzlüyorduk seviniyorduk. Ama artık kronik bir sürece girince sabretmeyi öğreniyoruz. Dolayısıyla iyileşme yavaş yavaş olacak." açıklamasını yaptı.
 

MEHMET ALİ ERBİL'İN HASTALIĞI NE


Ataklar arasında hasta sağlıklıdır. Neye bağlı olduğu ve bedenin çalışmasının nasıl bozulduğu henüz tam olarak belli değildir. Kılcal damarların içinden dışarıya sıvı çıkış hız ve miktarında artış meydana gelir. Kılcal damarlarda ortaya çıkan bu değişiklikle damar dışına sıvı sızması artar.

Akciğer-kalp-karın zarı gibi bedenin iç boşluklarına ve kaslarının içine, damar içindeki sıvılar sızarak birikir. Damar içi kan basıncı-tansiyon azalınca şok tablosu gelişir. Damar içinden beden boşluklarına sıvı kaçışına neden olan ihtimaller olsa da esas neden bilinmemektedir.

Hasta şikayetleri günlük hayatta sık karşılaşılan şikayetlerdir. Hastalar sıklıkla bulantı, karın ağrısı, kusma, halsizlik, kas ağrıları, yorgunluk gibi belirgin tanımlayıcı özellik göstermeyen yakınmalar ile başvururlar. Klinikte en sık “septik şok" tablosuyla yani kana karışan mikrobik etkenlerin ortaya çıkardığı şok tablosu ile benzerlik gösterir ve karışır.

Ataklar sırasında; damar içi sıvısının ani ve çok miktarda azalması, kanda albumin düzeylerinin düşük olması, kanın koyulaşması-akıcılığının azalması, bazen de monoklonalgamopati denilen özel bir laboratuar bulgusu tespit edilebilir. Gözlenen hastalarda yaygın bir şekilde bağırsaklarda ödem, asit, akciğer ve kalp zarında ve hatta kaslarda sıvı birikip, yaşamı tehdit edici bir tablo oluşturabilir.