Mehmet Aslan: "Kağıthaneyi cazibe merkezi haline getireceğiz"

Mehmet Aslan: "Kağıthaneyi cazibe merkezi haline getireceğiz"
İYİ Parti Kağıthane Belediye Başkan adayı Mehmet Aslan, ilçeyi refah ve cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi. Aslan, "Lale Devri'ni yaşamış kasırları restore edip turizme kazandıracağız" dedi.

Sümeyra KIRCA / YENİÇAĞ

İYİ Parti Kağıthane Belediye Başkan adayı Mehmet Aslan, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yaşanabilir bir Kağıthane vaat ettilerini vurgulayan Mehmet Aslan, Kağıthane'nin çevre ilçelere göre 30 yıl geride kaldığını belirterek, "Kağıthane, Lale Devri'nin yaşandığı yer. O döneme ait 110 tane kasır varmış. Şimdi bundan eser yok. Yakmışlar, yıkmışlar. Planları olanları restore edeceğiz ve Kağıthane'yi turizme açarak cazibe merkezi haline getireceğiz" dedi.

Kağıthane'de işsizliğin patlak verdiğine işaret eden Mehmet Aslan, "Atölyelerimiz vardı kapandı, onları organize sanayiye taşıyacağız. Sanayi Mahallesi'nde bodrum katlarına sıkışan atölye çalışanlarını organize sanayiye taşıyacağız. Hem trafiği rahatlatacak, hem de oradaki insanların daha rahat çalışmasını sağlayacağız. Gençlere ve kadınlara projelerinde, destek vereceğiz. Kamu ile özel sektörü entegre edeceğiz." diye konuştu.

Çarpık kentleşmenin en yoğun yaşandığı Kağıthane'de, ada bazlı kentsel dönüşüm yapacaklarını dile getiren Mehmet Aslan, "Bizim dönemimizin sonunda Kağıthane gayrimenkul anlamında 3 kat değerlenecek" diye konuştu. "Kağıthane'deki tüm yeşil alanları toplasan bir futbol sahası etmez" diyen Aslan, kentsel dönüşüm yaparken yeşil alana önem vereceklerini kaydetti.

Mehmet Aslan göreve gelir gelmez uyuşturucu ile mücadele edeceğini şöyle anlattı: "Mevcut belediye yönetimi sporla ilgili hiçbir yatırım yapmamış. Uyuşturucunun panzehiridir spor! Uyuşturucuyla mücadele konusunda en büyük projeyi yapan benim, 110 üniversitede 500 bin öğrenciye konferans verdim. Binlerce bağımlı ile irtibata geçtim, 600 tane bağımlıyı mezardan aldık, gençleri ölüm döşeğinden aldık hayata bağladık. Sadece arzı engelleyerek uyuşturucuyu engelleyemezsiniz, uyuşturucuya talep oldukça arzı her zaman olacaktır. Talebi yok etmenin yolu da spordur. Bu sebeple Kağıthanespor'a yatırım yapacağız."

Kağıthane'deki yoksulluğun oldukça içler acısı bir halde olduğunu vurgulayan Aslan, belediye bütçesinin yüzde 3'nü ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını açıkladı. Mevcut Kağıthane Belediyesi'nde çok büyük bir israf yaşandığına dikkat çeken Mehmet Aslan, "Kağıthane Belediyesi'nin 400 milyon liraya yakın bir bütçesi var. Ben 10 sene kadar yurtdışında yaşadım, Paris'in hiçbir ilçesinin bu kadar bütçesi yok. Adam kayırmacılık, torpille iş yerleştirme var. Kağıthane Belediyesi'nin makam araçları için ödediği yıllık gider 12,5 milyon TL; 2,5 milyon TL benzin parası var. Etti mi 15 milyon TL. Kağıthaneli vatandaş yoksulluk içindeyken, belediyenin bu israfı kabul edilemez" diye konuştu.

“PARTİYE DEĞİL KİŞİYE BAKIN”

Yerel seçim öncesi vatandaşlara seslenen İYİ Parti Kağıthane Belediye Başkanı adayı Mehmet Aslan şu ifadeleri kullandı: "Belediye başkanlığında adaya göre oy verilir. Oy kullanacak hemşehrilerimiz, 31 Mart günü oy verecekleri kişinin partisine değil, adayın kim olduğuna, eğitimine, vizyonuna, soyuna sopuna iyi baksınlar ve öyle karar versinler. Ayrıca Kağıthane'yi yıllardır aynı zihniyet yönetiyor. Kağıthane'deki sorunları, sorunun asıl kaynağı çözemez. Sorunu değişim çözer."