Mehmet Barlas’ın fikri böyle: “İyi ki salgına Erdoğan’ın liderliğinde yakalandık”

Mehmet Barlas’ın fikri böyle: “İyi ki salgına Erdoğan’ın liderliğinde yakalandık”
Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, “Bu salgına iyi ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merkezinde bulunduğu Başkanlık Sistemi içinde yakalandık... En zor ve en hayati kararlar anında alınıyor” dedi.

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, korona virüs salgını ile ilgili yazdığı köşe yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı. İtalya, İspanya ve ABD gibi ülkelerle Türkiye’yi karşılaştıran Barlas, “Bu salgına iyi ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merkezinde bulunduğu Başkanlık Sistemi içinde yakalandık... En zor ve en hayati kararlar anında alınıyor” ifadelerini kullandı.

Mehmet Barlas’ın köşe yazsısından ilgili bölüm şöyle:

“İtalya'ya, İspanya'ya, Amerika'ya bakıyorum... Koronavirüs salgını karşısındaki kararsızlıklarını izliyorum... İspanya başbakanı "Yeter artık, maske spekülasyonunu bırakın" diye adeta yalvarıyor... ABD Başkanı Trump ise artan ölüm sayılarına bakıp çözüm üretecek yerde, Çin'i suçluyor... Ve derken Türkiye'yi yani kendi memleketimi yaşamaya başlıyorum. Askeri uçaklar Balkan ülkelerine tıbbi malzeme taşıyor. Türkiye'de maske satışı yasak, devlet parasız dağıtıyor maskeyi...”

“TÜRKİYE GÜÇLÜDÜR”

“Siyasi polemiklerin ve kötü niyetli yıpratma kampanyalarının ötesindeki gerçeği görebiliyorum. Bu salgına iyi ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merkezinde bulunduğu Başkanlık Sistemi içinde yakalandık... En zor ve en hayati kararlar anında alınıyor. Halka tedavi imkanları sunulurken, moral takviyesi yapmak da hiç ihmal edilmiyor. Buna son örnek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 65 yaş üstündeki vatandaşlara gönderdiği mektupta söylenenlerdir.”