Mehmet Cengiz CHP'li Başarır'dan fahiş para istedi

Mehmet Cengiz CHP'li Başarır'dan fahiş para istedi
CHP'li vekil Ali Mahir Başarır, Mehmet Cengiz'in, Bulgari Oteller Grubu'yla birlikte Cennet Koyu'nu imara açmasına tepki gösterdi. Başarır, daha önce de Cennet Koyu tepkisi gösterdiği için Mehmet Cengiz'in kendisine 1 milyon liralık tazminat davası açtığını söyledi. 

Cennet Koyu'nun imara açmasına tepki göstermişti

Patronlardünyası''nda yer alan bilgilere göre, özelleştirme İdaresi’nden satın aldığı 678 bin metrekarelik arazide inşaata başlayacak olan Cengiz İnşaat, yaklaşık 100 villa ve Bulgari’nin işleteceği bir otel inşa edecek. Danıştay''ın defalarca iptal ettiği satış kararına rağmen sözkonusu inşaatın SİT alanında yer alacak olmasından dolayı tepkiler yükseliyor.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da HALK TV yayınında Cengiz İnşaat''ın sahibi Mehmet Cengiz''e tepki gösterdi. Başırır Nisan ayında da Cennet Koyu için Mehmet Cengiz''i eleştirmişti.

2013 yılında Cennet Koyu''nun satışa çıkarıldığını bunu Danıştay''ın iptal ettiğini belirttiğini aktaran Başarır, Kamu Özelleştirme Kurulu''nun ise bu karara rağmen Cengiz İnşaat''a sattığını aktardı.

"OTEL VE VİLLA YAPILACAK"

Danıştay''ın bir kez daha satışı iptal ettiğini aktaran Başarır, "Çevre ve Şehircilik Bakanı, Cumhurbaşkanı devreye giriyor 2. Derece Doğal SİT Alanı olmaktan çıkarıyor bir kez daha veriyorlar. Bodrum Belediyesi bir dava daha açıyor. Kararı bir kez daha çıkarıyoruz. Buna rağmen Bulgari Oteller grubuyla anlaşıyor. Oraya villalar, oteller yapılacak. Burası 2. Derece Doğal Sit Alanı burada kamu yararı olmadan çivi bile çakamazsınız. Danıştay da ''buraya hiçbir şey yapamazsınız'' demiş" dedi.

"SIKIYSA BARCELONO''DA YAPSANA"

"Mehmet Cengiz nerede güneşleniyor?" diye soran Başarır, Mehmet Cengiz''in şu anda Cennet Koyu''nda olduğunu söyledi ve Bulgari oteller grubuna sert çıktı.
Başarır Bulgari Oteller Grubu''na "Ne hakla bur topraklarda gelip otel yapacak. Nisan ayında uyardım: Yıkarız, sakın. Roma''da, Barcelona''da Macaristan''da otel yapabiliyor musun? Benim ülkemde nasıl yapabiliyorsun? Buna rağmen başladı" ifadelerini kullandı.

İlk kez Halk TV yayınında Mehmet Cengiz''in kendisine Cennet Koyu yüzünden dava açtığını açıklayan Başarır "Ben Cennet Koyu''ndaki bu durumu ortaya çıkardıktan sonra Mehmet Cengiz bana, 1 milyon liralık tazminat davası açtı. Neymiş? Mülkiyet hakkını ihlal etmişim, mülkiyetinde olan bir konuyu konuşmuşum. Mehmet Cengiz, ora senin mülkiyetinde değil. Ben senin konutunu, doğru düzgün aldığın yazlığını tartışmıyorum. Ben 84 milyona ait olan, 2. Derece Sit Alanı olan bir yerin sana satılamayacağını anlatıyorum. Babandan miras kalsa bile sana izin vermezler burada otel yapmana Mehmet Cengiz" dedi.

''BENDE 1 MİLYON YOK"

CHP''li vekil Ali Mahir Başarır "Manevi şahsiyetini düşünen bir adam doğal SİT alanını satın almaz, oraya çivi çakmaz. Manevi şahsiyetini düşünen bir adam doğduğu büyüdüğü memleketi Rize''deki yaylaları katletmez. Ama ne olmuş bu ülkede? Sıkıştığın zaman aç 1 milyonluk-2 milyonluk tazminat davası bize. Yargı kararıyla bizi sustur. Susmayız ki. Bende bu parayı bulursa alır. Bende bu para yok. Acı olan ülkenin geldiği nokta" diye konuştu.

İlgili Haberler