Mehmet Cengiz o iddialara yanıt verdi, 47 milyon dolarlık Fransız jetini 6X’i ilk onun sipariş verdiği iddia edilmişti

Mehmet Cengiz o iddialara yanıt verdi, 47 milyon dolarlık Fransız jetini 6X’i ilk onun sipariş verdiği iddia edilmişti
Fransız Dassault şirketi tarafından iş jeti projesi kapsamında üretilen 6X’in Türkiye’den ilk siparişinin Mehmet Cengiz tarafından verildiği iddia edilmişti. OdaTV’ye konuşan Cengiz, bunu ispatlayana uçağı hibe etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Cengiz Holding’in patronu Mehmet Cengiz’in uçak aldığı yönündeki iddialar birçok haber sitesinde ve gazetede yer aldı. İddiaya göre, Fransız Dassault şirketi, iş jeti projesi olan 6X’i dünyaya tanıtmış, ardından da bu uçağın ilk siparişini Türkiye’den Mehmet Cengiz vermişti.

BUNU İSPATLAYANA UÇAĞI HİBE EDECEĞİM

Bunun üzerine Odatv iddiaları Mehmet Cengiz’e sordu. Mehmet Cengiz bu haberlerin yalan olduğunu söyledi. 7 yıl önce söz konusu şirkete uçak almak için başvuru yaptığını ve uçağını aldığını belirten Mehmet Cengiz, ancak uçağın testlerde başarısız olduğu için iade ettiğini belirtti.

Cengiz, “Eğer bugün böyle bir uçağım varsa, böyle bir sipariş verdimse, bunu ispatlayana bu uçağı hibe etmeye hazırım. Birileri benimle uğraşıyor, lütfen doğru haberler yapın” dedi.

7 YIL ÖNCEKİ UÇAĞI TEYİT ETMİŞ OLDU

Odatv 7 yıl önce gerçeği yazmış ve Mehmet Cengiz'in aldığı uçağı gündeme getirmişti. Cengiz bugün Odatv'ye yaptığı "7 yıl önce aldım" şeklindeki açıklamasıyla da, Odatv'nin haberini tekrar teyit etti.