Mehmet Ceyhan'ın da sabrı taştı. Sert yanıt verdi

Mehmet Ceyhan'ın da sabrı taştı. Sert yanıt verdi
Hakkında hedef gösterme kampanyası başlatılan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan,“Ben böyle saldırılar karşısında Mevlana’nın bir sözünü hatırlıyorum: Önce lafa bakarım laf mı diye sonra söyleyen bakarım adam mı diye” ifadeleriyle yanıt verdi.

Yeni tip korona virüs salgını sürecinde açıklamalarıyla gündem olan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’a karşı sosyal medyada kapsamlı bir hedef gösterme kampanyası başlatıldı.

SUÇ DUYURUSNDA BULUNDU

Twitter’da ‘MehmetCeyhanTutuklansın’ etiketiyle başlatılan kampanya öncesinde ise Noel Baba Derneği Başkanı ve 5GVirusNews Platformu Sözcüsü Muammer Karabulut, Antalya Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığı’na Ceyhan hakkında suç duyurusunda bulundu. Karabulut suç duyurusunun ardından, “Ruhsatı bulunmayan ve yasal bir zemini bulunmadığından dolayı da Acil Kullanım Onayı (AKO) ile ne idiği belirsiz konumda olan aşılar için, bir bilim insanının halkı tehdit ederek korkutmasının karşılığı bilim yapmak değil resmen terör faaliyetlerdir” dedi.

MEHMET CEYHAN’DAN SALDIRILARA YANIT

TELE1’e konuşan Mehmet Ceyhan ise kendisine karşı yürütülen saldırıların yeni olmadığını belirterek “Cahil gruplar, 30 senedir aşıyı savunduğum için bana saldırıyor. Bu saldırılar yeni değil hiç  umurumda da değil” dedi. Ceyhan, saldırılara yönelik olarak ise “Ben böyle saldırılar karşısında Mevlana’nın bir sözünü hatırlıyorum: Önce lafa bakarım laf mı diye sonra söyleyen bakarım adam mı diye…” ifadelerini kullandı.

"BİLİMİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşının istediği kişi hakkında suç duyurusunda bulunabileceğini hatırlatan Ceyhan, “Ben her gün bunlara cevap vermeye kalksam bütün işimi bırakıp onlarla uğraşmam gerekir; onlar da bunun peşinde zaten. Daha çok uğraşırlar ben bilimi savunmaya devam edeceğim. Ben bilimi, aşıyı, doğru olanı savunuyorum onlar ise orta çağ zihniyetini savunuyorlar.” şeklinde konuştu.

Sosyal medyayı sadece paylaşım yapmak için kullandığı, kendisi hakkında yürütülen kampanyaları takip etmediğini söyleyen Ceyhan, “Koca 84 milyonluk ülkede belki 1-2 bindir böyle düşünenler zaten öyle olmasa Türkiye’de çocuk aşılama oranı yüzde 98’e ulaşmazdı” dedi.

İlgili Haberler