Mehmet Metiner Ahmet Hakan'a açıkladı. Tutuklanan HDP'li Ayhan Bilgen'e sahip çıktı

Mehmet Metiner Ahmet Hakan'a açıkladı. Tutuklanan HDP'li Ayhan Bilgen'e sahip çıktı
AKP’li Mehmet Metiner, Ayn-El Arab (Kobani) eylemleri operasyonunda tutuklanan ve yerine kayyum atanan HDP’li Ayhan Bilgen’e "Tanıyorum, bizim mahallenin çocuğu" diyerek sahip çıktı.

AKP’li Mehmet Metiner, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge’de konuştu.

Ayn-El Arab (Kobani) eylemlerine yönelik başlatılan operasyona ilişkin değerlendirmede bulunan Metiner, HDP’li Ayhan Bilgen’e de sahip çıktı.

"Dava dosyasını biliyorum demek istemiyorum, televizyonda her şeyi açıklamak istemiyoruz." diyen Metiner, tutuklanarak yerine kayyum atanan Bilgen için de "Mahallemizin çocuğu" ifadelerini kullandı.

 Metiner, şunları söyledi:

"Dava dosyasını biliyorum demek istemiyorum, televizyonda her şeyi açıklamak istemiyoruz. Ayhan Bilgen’i geçmişte de tanırım. Bizim mahallemizin çocuğudur. Hakkındaki yeni delillerin belgeler nedir bilmiyorum. Hakkında yeni bir belge, bulgu bulmadan, yeni bir şey çıkar, yargı gereğini yapar.

Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emine Ayna’yı tanımam. Ama Ayna ailesini bilirim. 15 Temmuz’da silahıyla direnen amca çocuğu bizim yanımızdaydı. Bütün Ayna ailesi terörist değildir. Emine Ayna kaç sene önce tavır koyarak ayrıldı. Sittin sene önce işlemiş olduğu bir şeyden dolayı aynı kefeye koyup sen insanları kazanamazsın. Emine Ayhan o toplantıda yoktu. Böyle birine siyaseten şans tanırsın."