Mehmet Özhaseki adaylıktan çekilecek mi?

Mehmet Özhaseki adaylıktan çekilecek mi?
CHP ile İYİ Parti iş birliğinde Mansur Yavaş’ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanması AK Parti’nin adayı Mehmet Özhaseki’yi gölgede bıraktı.

Anketlerde de Mansur Yavaş’ın adı ön plana çıkmasının ardından siyasi kulislerde “Mehmet Özhaseki adaylıktan çekilecek mi” soruları sorulmaya başlandı. Peki, Özhaseki adaylıktan çekilirse ne olur?

İLK HAMLE GÖKÇEK’TEN

AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerde Ankara için Mehmet Özhaseki'nin aday gösterilmesinin ardından Melih Gökçek Twitter'dan, Özhaseki'ye destek verdiği tüm paylaşımlarını teker teker sildi. 

Gökçek'in bu hareketi Mehmet Özhaseki adaylıktan çekilecek mi? sorularını beraberinde getirdi. AK Parti'den henüz net bir açıklama gelmiş olmamasına rağmen kulislerinde Özhaseki'nin isminin yetersiz kalması, Kayserili olması, Milliyetçi camiayı hedef alan açıklamalarını yeniden gündeme geldi. 

Öte yandan CHP ile İYİ Parti iş birliği ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın Mansur Yavaş olması Mehmet Özhaseki’nin adaylığını riske soktu. 31 Mart yerel seçimleri için Ankara’da yapılan anket sonuçlarında ise, Özhaseki’nin Yavaş’a göre geri planda kaldığı İYİ Parti CHP iş birliğinin Cumhur İttifakı’nda önde olması dikkat çekti.

MEHMET ÖZHASEKİ ADAYLIKTAN ÇEKİLİYOR MU?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığına ilişkin eleştiriler, Ankara başta olmak üzere adı açıklanan bazı adayların değiştirilebileceği iddiaları üzerine yeniden alevlendi. 

MEHMET ÖZHASEKİ ADAYLIKTAN ÇEKİLİRSE NE OLUR?

Seçimin kaybedilmesine yönelik çok ciddi bulguların tespit edilmesi durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın süreci lehine çevirebilmek için böyle bir adım atabileceği, ancak bunun oldukça düşük bir olasılık olduğu kaydediliyor. 

Aday değişiminin partide bir kaos yaratabileceği, bu durumun diğer illere de sirayet edebileceği yönünde bir beklenti oluşması durumunda partinin seçimde daha çok zarar göreceğini dile getiren bazı partililer, aday değişiminin olmayacağı görüşünü ifade ediyor.