Mehmet Özhaseki: “Tehdit varsa aday çekilecek”

Mehmet Özhaseki: “Tehdit varsa aday çekilecek”
AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Özhaseki "Bizim tehdit olarak gördüğümüz kişilerin seçilme riski varsa aday çekilecek" dedi. Kulislerde bir süredir Özhaseki'nin adaylıktan çekileceği iddia ediliyordu.

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özhaseki, Cumhur İttifakı'nda yer alan MHP ve AK Parti'nin ayrı ayrı seçime girdiği illerde başka bir partinin kazanma ihtimali olması durumunda bir adayın çekileceğini açıkladı.

Özhaseki, "Bizim tehdit olarak gördüğümüz kişilerin seçilme riski varsa aday çekilecek" dedi.

CNN Türk'te konuşan Özhaseki, geçen ay Ankara'da kararsız seçmen sayısının yüzde 30 olduğunu ve bunları ikna etmeye çalıştıklarını söyledi. Özhaseki rakibi Mansur Yavaş'ın eleştirilecek çok yönü olduğunu ancak kendi politika yapma tarzı olmadığını ifade etti.

CHP'nin dün açıkladığı seçim bildirgesinin kendilerinin daha önceki programlarından alındığını savunan Özhaseki, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birlikte mitinge çıkacaklarını da söyledi.

Cumhur İttifakı'nın Iğdır, Kars, Giresun gibi illerde tek aday çıkaran Millet İttifakı'na karşı ve HDP adaylarına karşı iki ayrı parti olarak seçime girmekten vazgeçebileceği ve ittifakın genişletebileceği geçen hafta gündeme gelmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YALANLAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Sivas’ta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da Özhaseki’nin çekileceği iddiaları ile ilgili “Bazı dedikodular oluşturuyorlar. Neymiş; AK Parti adayını çekecekmiş sakın bu yalanlara aldanmayın. Biz sıradan bir mahalle partisi değiliz” ifadelerini kullanmıştı.

NACİ BOSTANCI DA ADAY ÇEKME SİNYALİ VERMİŞTİ

Öte yandan, AKP Grup Başkanı ve eski milletvekili Naci Bostancı, Amasya'da partisinin seçim çalışmaları sırasında, Cumhur İttifakı’nın yerel seçimler için aday gösterdiği 49 ilde değişikliğe gidilebileceğini açıklamıştı. Bostancı, "Bir çalışma çerçevesinde, hangi parti önde ise hangi partinin durumu iyi ise o vilayet merkezinde onun adayı lehine Cumhur İttifakı'nın diğer ortağının çekildiği bir program uygulanacak. 19 Şubat'a kadar vaktimiz var, bu çerçevede çeşitli yerlerde aday çekmeler olabilir, buna ilişkin gelişmeleri de takip etmek lazım.” dedi.

İlgili Haberler