Mehmet Özhaseki’den Atatürk’lü cevap

Mehmet Özhaseki’den Atatürk’lü cevap
AKP'li Mehmet Özhaseki, Yerli Düşünce Derneği tarafından düzenlenen toplantıda, Ankaralı olmaması ile ilgili olarak konuştu. Özhaseki, “Atatürk, Selanik’te doğmuş, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş. Ne yapalım yani?” İfadelerini kullandı.

AKP'li Mehmet Özhaseki, Yerli Düşünce Derneği tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Söğütözü'ndeki otelde gerçekleştirilen programda Özhaseki'nin yanı sıra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ve çok sayıda davetli yer aldı. Özhaseki, Ankaralı olmaması ile ilgili açıklamalara Atatürk’ü örnek göstererek cevap verdi.

ÖZHASEKİ: FATİH, SİNOP’TA DOĞMUŞ İSTANBUL’U FETHETMİŞ

Özhaseki, bugüne kadar birçok eleştiri almasına rağmen, "Tembel, iş yapamaz" şeklinde eleştirilmediğine dikkati çekti. Özhaseki, memleketi üzerinden yöneltilen eleştirilere ise şu şekilde cevap verdi: “Sadece doğduğum şehirle ilgili garip bir şey başlattılar. Bir yerde doğmak Allah’ın takdiri. Kimse bu dünyaya Cenab-ı Hak ile pazarlık ederek gelmiyor. Allah, nerede dilerse orada yaratıyor. Fatih, Sinop’ta doğmuş, İstanbul’u fethetmiş. Atatürk, Selanik’te doğmuş, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş. Ne yapalım yani, onların doğum yerini de mi suç edelim? Bunu ilk defa Kılıçdaroğlu şöyle söylemişti; 'Kayserili birinin Ankara’ya büyükşehir adayı olarak konması ayıp.' Ben de onun seviyesine düşerek, 'Tunceli’den kalkmış birinin Atatürk'ün partisinin başına oturmasına kadar büyük ayıp olamaz' dedim. Ankaralı kaç belediye başkanı var diye 1950’ye kadar gittim bir tane çıkmadı. Kimi Sivaslı, Urfalı, Antepli, Rizeli…“